Zašto svi pričaju o seriji “White Lotus”?

Iako tek slijedi sezona u kojoj će streaming servisi poput HBO-a predstaviti svoje najbolje naslove, odličnih serija nisu nam ostali dužni ni ovog ljeta. Prvenstveno je riječ o limitiranoj šestoepizodnoj seriji “White Lotus” tvorca, scenarista i redatelja Mikea Whitea koja je društvena satira, smještena u ekskluzivno havajsko ljetovalište. Iako se serija s ovim objašnjenjem može činiti plitkom, White odlično prikazuje razlike između dvije skupine koje čine glavni likovi – zaposlenika hotela i bogatih gostiju koji u njemu odsjedaju. Ako vas taj privid savršenstva koji predstavljaju ljubazni zaposleni, naizgled savršene obitelji i bračni parovi te predivna priroda otoka Mauija nisu privukli, otkrit ćemo vam i ovo serija, u stilu Agathe Christie, započinje pravom misterijom.

Naime, jedna od informacija koju dobivamo u prvih nekoliko minuta serije je ta da je u resortu pronađeno mrtvo tijelo, a servira nam je Shane Patton, koji se u odmaralištu nalazio na medenom mjesecu s novopečenom suprugom Rachel. U tom trenu on postaje glavni sumnjivac za ubojstvo, a žrtvom, naravno, proglašavamo njegovu suprugu, koja se ne nalazi uz njega u prvoj sceni serije. Međutim, tada se vraćamo tjedan dana u prošlost i upoznajemo ostale likove i shvaćamo kako intrige tek počinju te svatko od njih krije neku tajnu.

Među zaposlenicima u “Bijelom lotosu” su izbirljivi upravitelj resorta Armond, kojem nakon iznenadne traume život krene nizbrdo, kao i racionalna voditeljica spa centra Belinda, koju zahtjevni gost uplete u svoj emocionalni vrtlog. Među gostima odmorišta je obitelj Mossbacher – Nicole, uspješna direktorica koja svoju obitelj tretira kao neposlušne zaposlenike, njezin suprug Mark koji se suočava s neugodnim zdravstvenim problemom i kompleksom inferiornosti, zatim njihov sin tinejdžer Quinn, socijalno neprilagođeni gamer koji se prvi put upoznaje s blagodatima prirode te njihova kći Olivia i njezina prijateljica Paula, sarkastične studentice oštrog jezika. Tu je Tanya McQuoid, bogata, nestabilna žena, koja se oporavlja od majčine smrti, putuje sama u hotel, traži ljubav i očajnički treba masažu.

U fokus se nalaze povlašteni Patton te njegova supruga koji se nalaze u mukama mlade ljubavi, no kako se sve bolje upoznaju, pojavljuje se sumnja – a do trenutka kad ih Shaneova nametljiva majka Kitty iznenadi nepoželjnim posjetom, njihov se bajkoviti medeni mjesec počinje raspadati. Rachel je freelance novinarka koja se nedavno udala u veoma bogatu obitelj, pa se nalazi u sukobu između ganjanja karijere, koja je na klimavim nogama, i iznimno privlačnog lifestylea u kojem je tek počela uživati, ali s partnerom čije loše strane tek otkriva.

Kako se tek otkrivaju pozadinske priče likova, tako nastaje sve veći i veći jaz između zaposlenika i gostiju, sve su jasnije njihove razlike u socijalnom smislu te se njihove međusobne trzavice pojačavaju, a sve je i dalje obavijeno velom glavne misterije – tko je ubijen i, još važnije, tko je ubojica? Nitko od njih ne djeluje kao negativac, svi imaju svoje mane, ali su iste onima koje ima gotovo svatko od nas – s likovima se možemo poistovjetiti, iako smo čitavo vrijeme svjesni da netko od krije mračnu stranu.

Odličan scenarij “drži vodu” do samog kraja, a u glavnim ulogama se nalaze Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O’Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney i Steve Zahn. Sve epizode dostupne su na servisu HBO Go, a emitirat će se i na HBO-u od 5. listopada.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: HBO Pressroom, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0