Zagrebački Bulldog ima novi adventski meni

Nova era kultnog zagrebačkog mjesta – chef Boris Seili donosi fuziju tradicije i internacionalne kuhinje

Bulldog, omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici ili večernji provod, kroz 30 godina prometnuo se u kultno mjesto u strogom centru grada. Čak i ako nemate dogovor za kavu, znate da ćete u Bulldogu sresti nekog poznatog. Specifičnost Bulldoga je i da već dugi niz godina ima isto osoblje, kao i stalne goste što je nešto čime se rijetko koje mjesto u Zagrebu može pohvaliti, a zasigurno doprinosi i osjećaju topline karakterističnom za ona mjesta na kojima “svatko zna vaše ime”. Upravo zato u Bulldogu su povremenim i stalnim gostima svih generacija, kao i onima koji će to tek postati odlučili ponuditi gastro uslugu na jednom višem nivou i to uz pomoć novog chefa Borisa Seilija.

Bori Seili, rođeni Sinjanin sa zagrebačkom adresom, život pomorca i rad u inozemstvu u jednom trenutku, spletom okolnosti mijenja kuhinjom i od prvog dana spoznaje da je upravo kuhinja ono čemu će posvetiti ostatak života. Glavni mu je pokretač glazba i upravo je ona kao inspiracija, sastavni dio svakog Seilijevog menija. Kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef, te kako sam kaže najveći vjetar u leđa.

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često “koketira” i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno. “Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju”, rekao je chef.

Sam meni je koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što, geografski gledano, “grije dušu” gostima Bulldoga.

Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s “Adventskog menija”. Između ostalog, tu se nalaze klasici poput bunceka i dinstanog zelja s azijskim twistom, Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radičem te crumbleom od kulena i badema.

Uz stalni a la carte meni kojeg čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom, vjerujemo kako u ponudi ima za svakog po nešto. Čak i za najzahtjevnija nepca.

Svježa namirnica, obrađena s ljubavlju, vidi se na svakom tanjuru, a mi ne sumnjamo da će Bulldog uz novog chefa postati nezaobilazna gastro destinacija u samom srcu metropole.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Vladimira Spindler

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0