Zagrebački bistro Market ima novi meni prilagođen ljetnim vrućinama

Novi ljetni meni jednog od omiljenih zagrebačkih bistroa Marketa sastoji se od osam jela, a svakodnevno se nude i minimalno tri dnevna jela – i ne možemo odrediti koje nam je draže! U Marketu je sve vezano uz sezonu, pa se tako mijenja i meni, a juha koja se nalazi na meniju ovisi o namirnicama i ponudi na tržnici Dolaz, kao i inspiraciji glavnog kuhara Gorana Stanisavljevića. No, s obzirom na to da je sezona rajčica, ovog će se ljeta na meniju najčešće pojavljivati razne varijante juha od rajčice, otkrili su nam iz bistroa.

Domaći njoki s raštikom

Na meniju se nalaze i dva vegetarijanska jela među kojima se posebno ističu domaći njoki s raštikom, patlidžanima, tikvicama i karameliziranim cherry rajčicama. Njoke izrađuju sami i u samu smjesu dodaju raštiku. Umak se radi na bazi povrtnog temeljca uz svježe povrće s Dolca. Vege jelo koje se sviđa i mesojedima jer svaki zalogaj može biti posebna priča kombiniranjem povrća koje stavljate u zalogaj.

Rižoto s tikvicama, graškom, pinjolima i šafranom

Bistro se sa svojim rižotima već etablirao na zagrebačkoj gastro sceni, tako da i sezonski povrtni rižoto koji se trenutačno nalazi na meniju prati filozofiju o iznimno ukusnim rižotima s originalnim uparivanjem okusa. Ovaj put za sastojke su odabrane tikvice, grašak, pinjoli i šafran.

Market Cezar salata

S obzirom na vrućinu koja vlada ovih dana na stalni meni dodana je i Market Cezar salata: romana salata sa sous-vide piletinom, koja je zapečena prije serviranja, cherry rajčicama, Grana Padano sirom, špekom i zapečenim domaćim kruhom. Tradicionalno jelo s twistom na ljetnom meniju je Premium Faširanac s kremastim pire krumpirom, pečenim paprikama i čipsom od češnjaka. “Ovaj klasik smo digli na jedan viši nivo s kvalitetnim namirnicama jer je u faširanac većinom junetina. Također, malo drugačiji pristup ovom tradicionalnom jelu je taj da radimo samo jedan veliki faširanac od 210 g što zasad oduševljava naše goste”, otkrio nam je Fran Ćurković koji stoji iza bistroa Market.

Premium Faširanac

Pečeni batak i zabatak s pečenim mrkvama i ječmom s breskvama je idealno jelo za ljetne dane zbog piletine koja je sama po sebi lagana, a koja uz ječam s breskvama i pečenim mrkvama postajejoš laganija, a opet okusima dovoljno zanimljiva da s ovim izborom ne možete promašiti.

Pečena piletina s ječmom i breskvom

Za riblje jelo odabran je file bijele ribe (divlji mol, orada ili brancin) s krumpir salatom, sušenim cherry rajčicama, ukiseljenim lukom i sotiranom blitvom s bademima i kurkumom – izvrsno marinirani file bijele ribe uz vrlo kreativan prilog s pomakom od tradicionalnog, svojim okusima i bojama daju svim gostima odlično gastronomsko iskustvo. Desert se mijenja, baš kao i dnevna juha, no većinu vremena će to biti Mini Pavlova torta s bobičastim voćem koja je svojim atraktivnim izgledom i okusima već oduševila sve ljubitelje slatkog.

File bijele ribe

Svakog petka u ponudi je i crni rižoto s kremom od graška, jelo koje se hvali otkako smo otvorili, a koje iz bistroa svakako preporučuju probati. Subotom je u Marketu dostupan i degustacijski meni koji se sastoji od četiri slijeda te je cijena po osobi 149 kuna, a možete birati između bezmesnog i mesnog degustacijskijskog menija. U degustacijskom meniju se može uživati od 12 do 21 sat, a rezervacija stola je potrebna dan unaprijed, zbog velike potražnje. Isto tako, iz bistroa napominju kako su za degustiranje menija potrebne dvije osobe pa je to idealna prilika za dugo odgađani date ili druženje s prijateljicom. U ponudi su i kokteli 2 GO koji se serviraju u staklenkama s poklopcem.

Mini Pavlova

U suradnji s hrvatskim brendom Mojati, osmislili su i Market cekere koji se prodaju po cijeni od 30 kuna te su dostupni za kupnju u bistrou na adresi Gundulićeva 13. “Od prodaje cekera nema zarade, no prodajom cekera se želimo povezati s našim gostima i ojačati Market brend jer mislimo još dugo ostati na zagrebačkoj gastro sceni”, istaknuo je Ćurković.

Crni rižoto
Juha od rajčice
Cvjetovi tikvica u tempuri punjeni kozjim sirom

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Jan Iveta za Wolt