Rižoto s biftekom, pečenim rajčicama i domaćim pestom genovese

Zagrebački bistro Market ima novi ljetni meni

Jedan od omiljenih zagrebačkih bistroa Market pripremio je za vruće ljetne dane novi meni. Uz to što svakodnevno u ponudi imaju jedno do dva jela poput punjenih paprika, lasagna, faširanaca, variva, tjestenina s Bolognese umakom, crnog rižota i drugih, na njihovom meniju pojavili su se i brojni noviteti.

Gazpacho

Pa je tako ovih dana, dnevna juha koja se uvijek radi sa sezonskim namirnicama s Dolca, hladna, odnosno poslužuje se Gazpacho. Chef Goran Stanisavljević u Gazpacho osim rajčica stavlja i krastavac, zelenu papriku, ljubičasti luk, bosiljak, malo češnjaka i začini. Favoriti su uvijek i beef tartare i soparnik, kao i rižota po kojima su postali poznati, a novi na meniju – rižoto s pečenim rajčicama i domaćim pestom genovese već osvaja brojne obožavatelje.

Beef tagliata

“Poznati smo po našim odličnim rižotima i slovimo kao mjesto gdje se može pojesti najbolji rižoto u gradu. Kombinacije okusa koje spaja naš Chef Goran i tehnička provedba bez greške, stavljaju rižoto među najprodavanija jela u Marketu”, istaknuo je Fran Ćurković, koji stoji iza bistroa Market. Na ljetnom meniju pojavila se i varijacija ovog jela, s dodatkom bifteka.

Lungić sous vide s pireom od kukuruza i grilanim tikvicama

Među novitetima, zbog brojnih upita za laganim mesnim ili keto jelima, ističe se i beef tagliata ala MarketBeef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće. Novo mesno jelo na meniju se i lungić sous vide s pireom od kukuruza i grilanim tikvicama. Lungić se sporo kuha sous vide tehnikom te se nakon toga zapeče prije serviranja. Kukuruz se kuha pa zapeče, a zatim se očisti i u mikseru uz dodatak kokosovog mlijeka i začina pretvori u pire od kukuruza. Uz navedeno serviraju se grilane žute i zelene tikvice s Dolca.

Sporo kuhani juneći obrazi s rimskim njokama i glaziranim mrkvama

Sporo kuhani juneći obrazi s rimskim njokima i glaziranim mrkvama, novitet je koji se priprema čak 24 sata na niskim temperaturama, zatim se prilikom serviranja dodaje demi glace (reducirani mesni umak). Uz obraze se serviraju rimski njoki, veliki njoki napravljeni od griza te se dodaju glazirane mrkve. Riječ je o zaokruženom jelu koje bi se se zasigurno moglo naći na meniju nekog fine dining restorana.

File bijele ribe s krumpirom, karameliziranim komoračem i hollandaise umakom

File bijele ribe s krumpirom, karameliziranim koromačem i hollandaise umakom nikoga neće ostaviti ravnodučnim – orada ili brancin s Dolca savršeno se slažu sa svježinom karameliziranog koromača, a vegane će osvojiti Vegan Bowl s dimljenim tofuom, kus-kusom, mariniranom ciklom, tikvicama i sezonskim povrćem.

Vegan bowl

Ako vam uopće ostane mjesta za desert savjetujemo da probate desert pod nazivom “pijane smokve”. “U ponudi je uvijek tiramisu, ali i drugi desert koji ćemo mijenjati svakih nekoliko tjedana. Trenutačno u ponudi imamo ‘pijane smokve’ inspirirane receptom gđe. Nenatke s Hvara. Suhe smokve se kuhaju u prošeku gdje se dodaje cimet i drugi žačini. U navedeno se dodaje mascarpone i malo šlaga. Na vrh dodajemo i malo suhih kolačića”, otkrio je Ćurković.

Desert “pijane smokve”

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0