Yves Saint Laurentovo pismo u sklopu izložbe “Letters to Andy Warhol”

U Cadillac House muzeju u New Yorku završila je izložba pod nazivom “Letters to Andy Warhol” koja među ostalima sadrži i pismo Yvesa Saint Laurenta u kojem dokazuje svoju naklonost prema njemu.

atmpsphere-2-matteoprandoni-bfa-com

Naime, Warholove pop art ikone nisu bile samo Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor; i Saint Laurentovo lice prikazano je na nekoliko portreta. U ranim sedamdesetima, krenule su glasine kako dizajner nije bio ljubitelj Warholovih šarenih prikaza njegova lica. Kako bi opovrgnuo takve glasine, Yves Saint Laurent je osobno napisao pismo u kojem jasno izražava svoje viđenje Warhola i njegova rada.

cq5dam-web-1280-1280

U pismu je objašnjeno kako su glasine “čista glupost” te da je zaista veoma privržen Warholovim slikama govoreći kako ih voli te je izrazio divljenje i prijateljstvo prema Warholu.

“Volim ih; Divim ti se; Ja sam tvoj prijatelj! “- YSL 31. srpnja 1974. godine u Parizu, za Andy Warhola.

Yves Saint Laurent, Pierre Berger, and Andy Warhol at a party in le Palace in 1977 in Paris FranceYves Saint Laurent, Pierre Beger i Andy Warhol, 1977. u Parizu

Postav izložbe sadrži i pismo Micka Jaggera u kojem se zahvaljuje Warholu što je pristao na izradu naslovnice za album “Sticky Fingers”, te mnoge druge zanimljivosti i priče iz umjetnikova života.

Izložba se trenutno prikazuje u Los Angelesu, a tijekom 2018. godine planirana je svjetska turneja.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0