Vrijeme je za self-celebration, počnite slaviti svoje uspjehe!

Self-celebration je pojam koji dobiva sve više pažnje upravo zbog užurbanog načina života u kojem rijetko zastanemo i budemo prisutni u trenutku. Poanta self-celebrationa jest priznanje trenutka i slavljenje sebe. Stalno radimo na tome da budemo “bolja verzija sebe”, što je izvrsno, ali često putem zaboravljamo cijeniti sadašnjost i trenutnu verziju sebe jer trčimo za nečim što tek trebamo postići.

Self-celebration je fokusiran na poštovanje prema sadašnjosti, postignuća u trenutku, slavi osobu koja ste sada, ne vaše buduće ja ili ono koje biste željeli biti. Radi se o prihvaćanju, ohrabrivanju i osnaživanju sebe u ovom trenutku. I možete slaviti tko ste, bilo kada ili bilo gdje i iz bilo kojeg razloga.

Kroz svakodnevne izazove i uspjehe, pokušajte ponekad stati na trenutak. Disati. Osjetiti trenutak. I odati si priznanje. Za sitnice, za velike stvari, nije uopće važno, važno je uočiti svoja iskustva koja proživljavamo i odati sebi priznanje.

Sebe možete slaviti na razne načine, važno je da nađete ono što vam odgovara i zbog čega ćete zaista osjetiti malo slavlje u sebi, ali i osvijestiti važne trenutke svakodnevice.

Slavite velike i male pobjede!

Vi odlučujete što ćete slaviti. O tome što je vrijedno slavlja, razmišljajte otvorena uma. Nisu samo velike stvari poput diplome ili vjenčanja važne. Razlog za slavlje može biti i završetak projekta, upisivanje tečaja plesa (napokon) ili uspješan kraj radnog tjedna (ili dana!). Mala pobjeda za nekog je zeleni val semafora na putu do posla ili sunčan i topao jesenski dan, kao i uvijek – sami određujemo koliko pobjeda nas okružuje.

Proslavite nasamo, ali i s ekipom

Neke proslave mogu biti skroz privatne, na primjer filmska večer uz bocu vina, meditacija i topla kupka ili, pak, čokoladna poslastica. Ove “proslave”, odnosno znakovi pažnje samom sebi, mogu biti odličan način da razvijete dobrotu i ljubav prema sebi. U nekim situacijama, slobodno slavite “na sva zvona”, s prijateljima, obitelji ili putem društvenih mreža. Istražite širok raspon načina na koje si možete odati priznanje i nastavite primjećivati kako jača osjećaj podrške, pomoći i potvrde.

Naučite prepoznati svoje uspjehe

Odaberite rutinu za sebe koja vam omogućuje da sjednete, razmislite i odredite što točno slavite. Na primjer, odaberite dan u tjednu kada bilježite sve pobjede proteklog tjedna, te da odate počast sebi na taj način. Ili možete svaku večer prije spavanja zapisati najbolji trenutak dana ili podijeliti fotografiju dana. Možda će trebati neko vrijeme navikavanja prije nego što se shvatite koji je najbolji način za prepoznavanje trenutaka koje možete slaviti i to je sasvim u redu.

Slavljenje svojih uspjeha omogućuje nam da uživamo u cijelom putovanju, a ne samo u dolasku na cilj. Zahvaljujući primjećivanju trenutka, lakše razvijamo zahvalnost, koja nam može pomoći i u teškim trentcima te povećava samopouzdanje. Kad smo svjesni što dobro radimo i što nas veseli, lakše ponavljamo pozitivna ponašanja. Slavljenje sebe povećava ljubav prema sebi, što je neprocjenjivo, a često zanemareno.

U konačnici, poanta je u tome da u užurbanoj svakodnevici ne propustimo vidjeti koliko sjajimo i koliko smo divni. Bar u svom malom svemiru.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0