Vraća li se Gucci remen s logotipom ponovno u modu?

Modna industrija je takva da se svi komadi i modni hirovi koji su nekoć dominirali modnim kombinacijama, u nekom se trenutku vrate na modne liste. Unatoč tome što brojne trendove (koje smo i sami nosili) danas gledamo kao omraženo doba koje želimo zaboraviti, nedvojbeno je da će se isti ti vratiti kao it modni odabiri. Sjećate se kožnatih remena s glomaznim monogramima luksuznih kuća? Vratili su se na modne hit liste, a prvi u nizu je onaj talijanske kuće Gucci.

Kampanja Gucci proljeće/ljeto 2024.

Čini se da ovim novim trendom tihi luksuz i svojevrsno prikriveno bogatstvo koje uz sebe vuče minimalizam, ove godine slabi i nastupa maksimalistički pristup. Remen s logotipom bio je it komad krajem 2000-tih kad je vidljiv znak brenda na bilo kakvom modnom komadu bio nezaobilazan trend. No, kad se radi o remenima, model GG Marmont bio je jedan od omiljenih, od toga da su ga htjeli svi, do situacije u kojoj se posljednjih godina radilo o jednom od najomraženijih modnih dodataka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alisha Sabharwal (@alishasabharwal_)

No, novi kreativni direktor te kuće, Sabato De Sarno, odlučio je uvrstiti ovaj komad u svoje nove kreacije. Unatoč tome što se slažemo da se radi o ne toliko privlačnom komadu, nesumnjivo je da se De Sarno okušao u tome da ga učini iole suptilnijim i modernijim. Ipak, logotip kuće, kakav god on bio, komad je koji će dominirati svakim outfitom i teško ga je učiniti nenametljivim.

Kolekcija Gucci proljeće/ljeto 2024.

Novu varijaciju remena brenda Gucci prva je odjenula Bella Hadid, koja je New Yorkom prošetala u total looku s piste kolekcije za proljeće/ljeto 2024. godine. Uz mini sivu suknju i sako jednake boje i materijala te cipelama s platformom, Hadid je dokazala da se očito (još jednom) vraćamo na početak milenija.

Popularnost ovog modnog dodatka potvrđuju i brojke jer samo su se ovaj tjedna pretraživanja za Gucci remenom povećala za 18 posto. Nesumnjivo je da se u modi događa još jedan comeback, a uz povratak tenisica na petu, čini se da se nekadašnji trendovi sve brže vraćaju na liste it komada. Ako vam se ovaj komad već godinama ne skriva u ormaru, možete ga nabaviti za kupnju na službenoj stranici talijanske kuće. Cijene manjih modela kreću se od 320 do 350 eura, dok ćete za veće remene trebati izdvojiti nešto više od 400 eura.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Gucci, Instagram, Kendam

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0