Virgil Abloh X Ikea – genijalna kolekcija za uređenje doma

Ikea je službeno objavila da će dugoočekivana kolekcija koja nastala u suradnji s Virgilom Ablohom pod nazivom “MARKERAD” (“označen” na švedskom)  biti dostupna za kupnju od 1.11.2019.  Za one koji ne znaju, Virgil Abloh je osoba koja stoji iza brenda Off-White te je kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton. Nedavno je predstavio i svoju vlastitu kolekciju za uređenje doma, no kako sam kaže, suradnja s Ikeom prvenstveno je zamišljena za mlađu generaciju, točnije, millennialse koji traže “ekskluzivniji” namještaj za uređenje svog doma ali pod razumnim cijenama. U kolekciji prevladava minimalizam, jednostavne boje i oblici isprepleteni Virgilovim sarkazmom koji često možete vidjeti u njegovim kolekcijama poput ogledala na kojem se nalazi mala namjerna pukotina ili zidnog sata na kojem je velikim slovima ispisno “TEMPORARY”- U kolekciji ćete moći pronaći stvari od ulaznog tepiha “WET GRASS” (99$), srednje i velike torbe koja izgleda poput Ikea shopping vrećice (19.99$ i 24.99$)  pa  do velikog tepih u obliku Ikea računa (249$). 

“Račun je zaštitni znak pretvoren u jednu vrstu umjetnosti. Može biti na podu kao tepih, ili se objesiti na zid poput nekog umjetničkog djela. U oba slučaja tepih naglašava ono što je Ikea predstavlja. U mom radu se uvijek nalazi neka dublja poruka – kombinacija sarkazma i ljudske povezanosti.” rekao je Virgil.

Kolekcija će biti dostupna 1.11.2019. u 10 sati no samo u dućanima u Americi, pretpostavljamo da će kolekcija paralelno puštena i u online prodaju te time biti dostupna i nama.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0