Najnovija glazbena drama iz HBO produkcije svjetsku će premijeru imati 15. veljače. MagMe tim prisustvovao je ekskluzivnoj pretpremijeri serije Vinyl koju potpisuje zanimljiv tim autora – Mick Jagger i Martin Scorcese, zajedno s Terenceom Winterom i Rich Cohenom.

v2

Radnja serije smještena je u sedamdesete godine prošlog stoljeća u New York-u i bavi se glazbenim svijetom te svim njegovim porocima u doba kada punk, disco i hip-hop ulaze na velika vrata.

Radnju pratimo kroz oči predsjednika diskografske kuće Richieja Finestre (Bobby Cannavale) koji nastoji spasiti svoju tvrtku i sebe samog pokušavajući ne zgaziti sve oko sebe putem. Uz Cannavalea u seriji glume i Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, Juno Temple, James Jagger, Paul Ben-Victor i drugi.

v1

Prva sezona sastoji se od deset epizoda, tokom kojih ćemo imati prilike vidjeti kako su velike svjetske glazbene zvijezde živjele i radile u tom periodu.

Dva dana prije premijere, Atlantic Records izdat će soundtrack album a prvih 18 pjesama. Za ljubitelje dobre glazbe ovo će biti prava poslastica jer će se na albumu naći pjesme Sturgill Simpsona, Ruth Browna i Jimmy Castora. Tokom sezone imat ćemo priliku uživati u hitovima Iggy Popa, Chris Cornella, a ne bi nas začudilo da se pojavi pokoji hit Rolling Stonesa zbog uključenosti Jaggera u produkciju.

Serija je napeta i zanimljiva, a ljubitelji rocka uživat će u svakoj sekundi koja je ispunjena pozadinskom glazbom. Ipak, gledanje ove serije ne preporučujemo mlađima od 18.

v4