Vinarija Benvenuti: Trijumf na londonskom International Wine Challengeu

Poznata istarska vinarija Benvenuti  osvojila je  zlatnu medalju  i nacionalni trofej na jednom od najprestižnijih vinarskih natjecanja u svijetu International Wine Challengeu u Londonu za vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.b1IWC je poznat po iznimno strogom kriteriju za dodjelu medalja, minimalno deset sudaca kuša vino u tri navrata. Za zlato je potrebno osvojiti najmanje 95 do 100 bodova, pa se stoga uz godišnje ocjenjivanje vinskog časopisa Decanter, IWC smatra najprestižnijim svjestkim natjecanjem u ovom području.

Vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011. ocjenjivače je osvojilo iznimnom kvalitetom i atraktivnošću.  Desertno vino, intenzivne slatkoće, s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Odlično je za svačiji gušt, jer ovo je vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima. Kada god ga odaberete kušati, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike.b3Vinarija Benvenuti nalazi se u istarskom mjestašcu Kaldir s pogledom na obližnji Motovun.  U Vinariji ističu kako su obiteljske vrijednosti i tradicija ključan začin njihovih vina te se u svakoj Benvenuti butelji nalazi upravo djelić obiteljske priče, kao i odraz filozofije da je vino onakvo kakva je i osoba koja stoji iz njega.
Obitelj Benvenuti već je stekla reputaciju jedne od perspektivnijih istarskih vinarskih kuća, međutim sada ih možemo smatrati trajnom, pravom i pouzdanom baštinom istarskog vinarstva.b6Povodom ovoga događanja započinje i tjedan vina Benvenuti u restoranu Balon u kojem će vina biti dostupna po promo cijenama.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0