Villow Pillow je slatki jastuk za trudnice koji pomaže za bolji san

Ako ste u drugom stanju, ili ste bili nekada prije, onda vjerojatno znate koliko je ponekad izazovno namjestiti se u krevetu kako biste se dobro odmorili. Kako trbuh raste, naći adekvatnu poziciju sve je teže, a nekim budućim mamama skoro pa i nemoguće. No na sreću, ipak postoje načini kako da si pomognete, a glavni među njima dolazi s hrvatskim potpisom, i zove se Villow Pillow.
Riječ je o duguljastom jastuku, koji primarno služi kao pomoć trudnicama pri spavanju, a kojeg je osmislila inače trenerica joge Nika Stanko. Kao osobi kojoj je wellbeing među top prioritetima u životu, osmišljavanje ovakvog proizvoda zapravo je bio logičan potez. I najbolje od svega, kreiran je sasvim spontano, kao proizvod koji je radila baš po svojoj mjeri i isključivo za svoje potrebe. Upravo zato ovaj je proizvod postao sve što jednoj trudnici treba kada se radi o udobnosti pa je postao popularan u rekordnom roku.
Nika Stanko
“Cijela priča je krenula s mojom trudnoćom. Zapravo sam bila u potrazi za crib bumperom i sve što se nudilo kod nas na tržištu nije mi bilo zanimljivo. Zazirem od kričavih dječjih uzoraka, a uglavnom su uzorci bili takvih boja. I tako sam listala po Pinterestu i naišla na neke fora ideje iz kojih sam dobila inspiraciju za svoj tadašnji crib bumper”, prepričava nam Nika, i nastavlja: “Pošto mi mama zna šivati, zamolila sam je da ga zajedno napravimo. Iako nimalo sličan izgledom današnjem proizvodu, označio je početak svega. S obzirom na to da sam bila još uvijek trudna kada smo ga napravile, spontano sam ga počela koristiti za spavanje, jer jastuk koji sam imala (onaj u obliku banane) nije zadovoljavao moje potrebe pri namještanju za spavanje s tada već velikim trbuhom i podosta kilograma više”, govori nam Nika uz smijeh.
Nedugo nakon kreiranja prvog jastuka, proizvodnja je krenula, a brzo su se počeli otkrivati i ostali benefiti koje jastuk nudi u daljnjem periodu nakon trudnoće. Nakon rođenja svoje bebe, Nika je krenula jastuk koristiti i za dojenje pa kaže: “Kako je Vigo rastao, jastuk je imao sve više i više primjena, i tu mi se upalila lampica. Bilo je to vrijeme lock downa, puno vremena za razmišljanje i u dogovoru s mamom s kojom i djelim sav posao, odlučila sam se na pokretanje brenda”, kaže Nika.
Na redu je bilo još smisliti ime što nije bio nimalo lak zadatak, no naposljetku je izvedeno iz riječi “We love”, od čega je kasnije W preoblikovano u V s obzirom na to da je to prvo slovo imena Nikinog sina, koji je ipak indirektno zaslužan za to što je Nika uopće krenula u poduzetničke vode, pa tako ima i sentimentalno značenje. I finalno, ime je prilagođeno tako da se rimuje s Pillow, pa je priča oko brendinga tu uspješno zaokružena.

Trostruki benefit jastuka

Ono što je svakako bitno kod ovog jastuka jest kvaliteta njegove izrade. Radi se o domaćem proizvodu koji od početka do kraja proizvode ove kćerka i mama, dakle ne radi se o industrijskoj proizvodnji, već o predmetu rađenom s puno ljubavi i predanosti svakom i najmanjem djeliću. Materijal koji se koristi je 100% pamuk s oeko-tex certifikatom, dok je punjenje vatelin – antialergijsko i antibakterijsko vlakno, što ga svrstava u proizvode potpuno sigurne za djecu.

Uz to, dizajn ovog jastuka pažljivo je osmišljen i s razlogom dolazi u crno-bijelim uzorcima. Osim što su vizualno lijepi kao takvi i mogu se uklopiti u interijer svakog doma, jaki kontrasti pomažu bebama pri razvitku vida. Novorođene bebe su praktički slijepe u prvom periodu života i vide samo siluete i obrise. Pokazivanjem sličica ili slikovnica s jakim kontrastima kao što su crno-bijelo ili žuto-crno ubrzavamo proces razvitka vida. S obzirom na to da je Villow uključen u svakodnevicu jedne novorođene bebe, i on igra ključnu ulogu u razvijanju i rastu.

Treća, ali jednako bitna karakteristika ovog jastuka je da se ne radi o jastuku isključivo za bebe i trudnice. Postoji puno benefita spavanja s ovakim tipom “body pillowa”, i to za sve – mlađe ili starije, žene ili muškarce (koji su se pokazali kao najveći ljubitelji i kradiljivci jastuka od svojih trudnih žena, kaže nam Nika). A Villow je u prednosti naspram drugih body pillowa ili trudničkih jastuka zbog svojeg ravnog i oblog oblika te svoje dužine koja iznosi oko 215 cm. Zbog tih značajki jastuk možete prilagoditi svom tijelu i načinu spavanja.
Stavljanjem jastuka među bedra i koljena dok spavate na boku, automatski postavljate zdjelicu i kralježnicu u neutralnu poziciju zbog čega vam je ugodnije i zdravije spavati te se gubi bol u leđima, kao i ukočenost tijela.
Upravo radi svega navedenog, Villow je zamišljen kao proizvod koji ćete kupiti u tom trenu jer vam je potreban i nastaviti koristiti godinama. Možete ga koristiti od početka trudnoće za bolji i kvalitetniji san, u pospartumu, pri dojenju, kao crib bumper, kada dijete već postane aktivno za predvježbe za puzanje ili pak kasnije kada dijete poraste pa jastuk postane odličan stimulator za igru.
“Najviše od svega me veseli kada mi se kupci jave s novim idejama kako još sve koriste jastuk, tipa kao pregradicu u krevetu između blizanaca ili pak kao štit od muževa”, smije se Nika, i dodaje: “A jastuk se pokazao i kao odličan suputnik na putovanjima, jer su se duge vožnje u automobilu pokazale puno ugodnijima s Villow jastukom”.
Trenutno u ponudi možete pronaći četiri različita dizajna, od kojih svaki simbolizira jednu životinjicu, a radi se o zecu, krokodilu, žirafi i konju. Svaki od njih dolazi u crno-bijelom uzorku, no postoje i uzorci i životinjice koje možete sami kombinirati. U ponudi ćete naći i Villow pop of color, u kojemu možete birati željenu boju detalja životinje poput glave, ušiju, nožica i rogova.
Villow Pillow može biti i idealan i nadasve originalan poklon i za rođendan, babyshower ili pak za krštenje, a možete ga nabaviti po cijeni od 69 do 75 eura.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Villow Pillow

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0