Vikend putovanje: Planinska kuća Green Hill idealno je mjesto za zimski odmor u prirodi

Bijeg u prekrasnu prirodu Gorskog kotara prekriven snježnim pokrivačem i punjenje baterija na svježem zraku zvuči kao scenarij za idealan zimski vikend. A ako ga želite ostvariti znamo i gdje točno to možete učiniti – u planinskoj kući Green Hill smještenoj u Ravnoj gori, na nadmorskoj visini od 930 metara, negdje na pola puta između Zagreba i Rijeke.

Gorski kotar i Lika vrve predivno uređenim vilama, no kuća za odmor Green Hill osvojila nas je na prvu zbog svojeg jedinstvenog izgleda. Naime, čitava je kuća obojena u tamnozelenu boju, čime se još bolje uklapa u prirodno okruženje prepuno zimzelenog drveća, ali je isto tako u potpunosti izrađena od drvenih trupaca jelovine što je čini još posebnijom.

Drveni interijer pridonosi toplom ugođaju koji vlada u ovoj kući zbog čega je idealno mjesto za odmor i bijeg od stresa te užurbane svakodnevice. A ako ste se zaželjeli svježeg zraka, drvena kuća smještena je na imanju površine dvije tisuće kvadratnih metara te se nalazi u samom srcu netaknute prirode, a tik uz nju je i planinarska staza Javorova Kosa, idealna za lagane šetnje kroz gustu crnogoričnu šumu. Kanjoj Kamačnik, mjesto Fužine i Lokvarsko jezero udaljenih su kratkom vožnjom automobilom od kuće Green Hill, za one koji su raspoloženiji za nešto aktivniji odmor.

No, s pravim zimskim temperaturama, zaista je teško izaći iz toplog dnevnog boravka kuće u kojem centralnu poziciju zauzima starinski kamin. Iako kuća ima i veliku terasu te bazen, zimi su druženja preseljena u zatvoreno – dnevni boravak, blagovaonicu, konobu ili, pak, na tavan koji je predviđen kao prostor za društvene ili video igre.

Na gornjem se katu kuće nalaze tri spavaće sobe s bračnim krevetima, ali i sauna u kojoj se možete opustiti nakon cijelog dana provedenog u istraživanju prirodnih ljepota podneblja. U kući za odmor može istovremeno odsjesti osam osoba, a Green Hill dovoljno je prostrana da svi mogu imati svoj mir, ali i uživati u zajedničkim trenucima. Planinska kuća za odmor dostupna je za najam putem službene stranice – nemojte propustiti boravak u ovoj oazi mira!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Green Hill

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0