Spekulacijama je došao kraj – ovogodišnja Victoria’s Secret revija službeno je otkazana. Ovo je prva godina od 1995., kada se revija počela prikazivati, da će spektakl s najvažnijim licima modne industrije, izostati.

Ova vijest ne čudi previše s obzirom na pad prodaje i gledatelja revije. Brend kojih je posljednjih godina izgubio veći dio publike konstantno se nalazio na meti kritičara. Bilo da je to zbog nevjerojatno strogih režima prehrane i vježbanja, zapravo izgladnjivanja kojeg bi se manekenke trebale držati mjesecima unaprijed kako bi zadovoljile izgledom, ili činjenice da su prezentirane savršene proporcije kao jedine ispravne, s vrlo malim izborom veličina rublja.
Fenty i Rihanna uzeli su im veliki dio kolača propagirajući size doesn’t metter parolu i nudeći doslovno sve modele donjeg rublja koje možete zamisliti. Brendu nije pomogla ni povezanost s Jeffreyem Epsteinom, pedofilom koji se ubio u zatvoru, a kojeg je anđelica Maria Farmer optužila za seksualno vrijeđanje dok je pozirala za VS katalog.
Iako se VS trudi, pa su tako nedavno angažirali plus size model Ali Tate Cutler i prvu transrodnu osobu, model Valentinu Sampaio, u utrku za naklonost kupaca ulaze prekasno.

U posljednjem kvartalu prodaja je pala za 7%, dok je prošle godine u istom periodu pala za 2%. Osim malog porasta u prvom kvartalu 2018., pad je zabilježen u svakom kvartalu od 2016. godine pa ni ne čudi da kompanija mora dobro promisliti kako i što u budućnosti napraviti kako bi zadržala kupce.

CFO brenda, Stuart Burgdoerfer kaže da će se okrenuti drugačijoj komunikaciji s klijetima, no iako još nisu pušteni detalji kako će komunicirati prema kupcima, zasigurno neće biti ništa ni približno slično očaravajućoj modnoj reviji koju su svake godine organizirali. Bez obzira na to što je, ističe, revija bila nevjerojatan marketinški pothvat, nije gotovo uopće doprinijela porastu prodaje.

Vrijeme je da Victoria Secret dobro i mudro odvaže i napravi strategiju privlačenja novih i zadržavanja starih, vjernih kupaca jer sve što su posljednjih godina napravili završilo je s negativnim predznakom.