Kod manjih stanova iznimno je bitno iskoristiti prostor, no pritom paziti da prostor i dalje diše te da ga ne ugušimo velikim namještajem i prenatrpanošću. Kada je vizažistica Lada Mitrašinović krenula s uređivanjem stana, nije znala kojim stilom točno želi urediti prostor, ali je znala da želi moderan i otvoren prostor. Upravo zato nije pregrađivala kuhinju od dnevnog boravka ili stavljala masivne komade namještaja. Naglašava kako je bitno pri uređenju stana kupovati namještaj koji vam neće brzo dosaditi, već konkretnije, vječne komade koji odražavaju vašu osobnost. Upravo zato je Lada stan slagala sama, a za inspiraciju joj je pomogao rad dizajnerice interijera Klaudije Zubčić. Cijeli stan je uređen s različitim komadima namještaja koji su se savršeno uklopili u prostor baš kao da trebaju biti tamo.

“Stan sam uredila s detaljima. Iako zvuči čudno, više sam se fokusirala na detalje nego na sam namještaj. Vjerujem kako knjige koje volite, slike u okvirima, časopisi koje čitate, sve to unosi vašu osobnost u stan.”

DSC_0175FullSizeRender 13
IMG_2775

IMG_2763

U stanu pretežito prevladava siva boja s bogatim zlatnim detaljima. No i sam dnevni boravak je plod Ladine igre i estetike. Iako su sva tri kauča kupljena u Ikei, nije željela da su istog stila ili iste nijanse sive.  Uz njih je ukombinirala žuto-bijeli tepih, sa zlatnim i rozo zlatnim stolićima iz Zara Homea te dvije bijele komode različite visine i s puno ladica. Gornje dvije police, na kojima su smještene Ladine najdraže knjige, slike i svijećnjaci, lijepo su popunile zid i tako prostor učinile toplijim.

FullSizeRender 5

FullSizeRender 2

DSC_0165

FullSizeRender 12

Bijeli zid koji povezuje dnevni boravak i ostatak stana ukrasila je s velikim tamnim okvirima u koje je stavila slike njezine inspiracije.

FullSizeRender 12 FullSizeRender 11 FullSizeRender 13 FullSizeRender 7

“Dugo sam razmišljala što ću sa zidom. Nisam željela staviti neki masovniji komad namještaja, no i dalje je bio nekako prazan. Tako mi je pala na pamet ideja da ga ukrasnim sa šest različitih okvira u koje sam stavila slike onoga što me inspiria. Slike su, kako se to kaže, baš podignule prostoriju”.

FullSizeRender 15

FullSizeRender-5 copy

Sivo zlatna kuhinja je Ladin favorit. Bijele pločice na gornjim elementima te tamno sive na podu savršeno su se uklopile sa sivom kuhinjom i svijetlo plavim retro SMEG frižiderom. Imitacija bijelog mramora na radnoj ploći posvijetlila je kuhinju, te joj dala luksuznijiu notu.

FullSizeRender 4

FullSizeRender 3

“Vidjela sam kuhinju u Ikei i jako mi se svdjela no nisam željela da nema ničeg “mojeg”, da bude kao iz njihovog kataloga. Upravo zato sam promijenila izgled gornjih elemenata, a ručke kupovala u Zara homeu. Sitnica no opet čini razliku. Različitim ručkicama na ormarićima i drugačijim na ladicama, postigla sam opet malo drugačiji izgled kuhinjskih elemenata. Najdraža stvar u kuhinji mi je zasigurno SMEG frižider. Odlučila sam se za manji model jer mi se više sviđao, a koji se s obzirom na veličinu kuhinje bolje uklopio.”

DSC_0210

U kupaonicu nije željela staviti ormariće, već je sve proizvode koje koristi izložila na otvorenu policu.

IMG_2736 IMG_2737 IMG_2741

Ovaj stan primjer je maksimalno iskorištenog prostora s velikom dozom osobnosti.