Upoznajte Conture, chic namještaj za eksterijer s hrvatskim potpisom

Za sve one koji vjeruju u minimalizam, čiste konture nenasilno uklopljene u okoliš, u jednostavnost koja spontano dopušta slobodu oka da luta po privlačnim vizurama koje smiruju – iz kreativnosti domaćih dizajnera i lokalnih proizvođača na scenu stupa novi hrvatski brand luksuznog namještaja za vanjske prostore – CONTURE.

Ovaj inovativan proizvođač namještaja iz Zagreba, predstavio je svoje prve dvije linije pokućstva za vanjsku uporabu. Izbor vrhunskih materijala i boja, kao i minimalistički dizajn aluminijskih konstrukcija (s kombinacijama prirodnog kamena) čini razliku u smjeru luksuza i uživanja, vjerujući da i domaći dizajn može ponuditi najbolje.

Jedno od ključnih načela po kojima su proizvedene kolekcije brenda, QUBIQ i CHILLERO, je održivost okoliša kroz pristup DFE, design for enviroment, što podrazumijeva pomno praćenje utjecaja na okoliš proizvoda kroz njihov čitav životni ciklus. Conture stoga uzima u obzir ekološki karakter procesa proizvodnje, mogućnosti recikliranja, dugotrajnost ili prenamijene materijala te jednostavne zamjene površinskih navlaka, razmatrajući cjelokupni životni vijek proizvoda.

Conture namještaj, iz razloga posebnog dizajna i ekološkog pristupa, ubraja se u proizvode višeg cjenovnog ranga, služeći ne samo fizičke potrebe svoga korisnika već pružajući i mirnu savjest uživanja u nečemu što poštuje okolinu kojoj pripada i iz koje je poteklo. Svjež, inovativan, s čistim linijama i elegantnom ergonomskom jednostavnošću samo onoga što je potrebno, Conture se svojom posebnošću i originalnošću predstavio i na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku, oduševivši posjetitelje zaokruženom filozofijom nenametanja i udobnosti. Brend je svojim upečatljivim namještajem uspio privući veliku pozornost dizajnerske scene, što još jednom potvrđuje ispravnost fokusiranja na inovativna dizajnerska rješenja domaćih ruku i pameti.

Gledajući unaprijed Conture ima ambiciozne, ali realne planove za širenje. Prvi cilj mu je razviti i predstaviti nove kolekcije vanjskog namještaja. Osim toga ozbiljno istražuje opcije upuštanja u druga područja industrijskog dizajna, što bi u budućnosti moglo donijeti još zanimljivih priča. Svi koje zanimaju te priče, ali i opći trendovi u svijetu dizajna i namještaja, mogu ih doznati prateći Conture na društvenim mrežama. Conture je mjesto gdje se slavi kreativnost, njeguje održivost i podupire lokalna izvrsnost u dizajnu.

Trenutni potpis brenda je monokromatski odabir boja materijala, no u ponudi je i raznolik i bogat izbor boja koji kupcima pruža fleksibilnost. Po želji se mogu bojama stopiti s prirodom oko sebe, ali jednako tako mogu odabrati intenzivne boje koje će stvoriti upečatljiv kontrast i učiniti namještaj središnjom točkom u prostoru. Svi su proizvodi djelo hrvatskih dizajnera, proizvedeni prema najvišim standardima i dostupni u raznim varijacijama prema izboru naručitelja. Ako ste u potrazi za prekrasnim vanjskim namještajem s hrvtaskim potpisom, cijelu ponudu istražite na njihovoj službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Conture

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0