Umjetnost: Grafike koje spajaju erotiku i arhitekturu

Iako nam se ponekad čini da mnogi Instagram profili influencera sve više nalikuju jedan drugome te da mnoge prati slična nit vodilja, s vremena na vrijeme nabasamo na one profile koji nas zaista natjeraju na razmišljanje. Među njima je svakako i profil @scientwehst.

Radi se o mladoj umjetnici s Floride Giuliji koja je svoje nesigurnosti pretvorila u artistički izražaj kojime oblikuje mišljenja mnogih. Danas vješto spaja erotiku i arhitekturu u grafike koje svojim pojavama intrigiraju javnost.

Kao mala, Giulia je bila vrlo nesigurna radi svojih oblina, potaknuta standardima ženstvenosti koji se danas nameću kao glavni trendovi. Rasla je s uvjerenjem kako je njezino tijelo nedovoljno dobro – uvijek je htjela biti mršavija ili viša, baš poput žena u modnoj industriji. Odrastanjem, shvatila je da je ta nesigurnost koči te da nije sretna.

Nakon što je shvatila da su standardi ženstvenosti vrlo iskrivljeni u današnjem svijetu, odlučila je to mijenjati, počevši od sebe. „Budi ono što jesi. Dokle god nastojiš živjeti zdravo i prakticirati dobre navike, na dobrom si putu“, rekla je Giulia. Danas svojim profilom slavi seksualnost, otvorenost uma, te feminizam i na taj način doprinosi pozitivnom razmišljanju mnogih djevojaka diljem svijeta. Glavni razlog njezina stvaranja jest širenje jasne poruke da se ljepota ne nalazi samo u standardiziranim formama za koje nam kažu da su jedine prihvatljive, već da je svi nosimo u sebi.

U početku, radilo se samo o erotskim slikama koje su dočaravale različitost u ljepoti, međutim njezin Instagram profil mnogo je puta bio predmet cenzure s obzirom na taj eksplicitan sadržaj. Upravo iz tog razloga sadržaj je počela cenzurirati sama na način da bi koristila slike iz arhitekture koje bi formom pasale te ih pozicionirala na eksplicitna mjesta tijela. Tako su počela nastajati prava mala umjetnička djela, a njezini followersi sada nestrpljivo iščekuju nove grafike.

Svakako nas zanima kako će ova djevojka nastaviti djelovati i ne sumnjamo da ćemo o njoj još mnogo čuti. Zanimljivo je vidjeti nove sfere umjetnosti, a još kada ona šalje jasnu poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način te da se trebate voljeti baš onakvima kakvi jeste, onda smo sigurni da se radi o spektakularnim djelima. Just be you.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0