U Zagrebu otvoren novi dućan s divnim biljkama za interijer!

Na adresi Ilica 74 se otvorio se specijalizirani vrtni centar – plant shop s biljnim terarijima. Dizajnerica i kreativka Ana Hrgovčić otvorila je neobičnu prodavaonicu biljaka pod nazivom BILJKE.PLANTS. U shopu se nalazi mnoštvo šarmantnih biljaka kojima nećete moći odoljeti.

U vrtnom centru se nevjerojatno jednostavne biljke za održavanje koje će uspjeti svakom početniku u svijetu biljaka. Na policama možete birati među raznim vrstama, tu su biljke za tamne prostore, biljke koje toleriraju suhi zrak i visoke temperature, biljke koje se zalijevaju jednom u 3 mjeseca – biljni terariji, biljke koje žive samo od zraka, ali i egzotični primjerci varijetetnih biljaka koje obožava svaki biljni znalac.

Naglasak se ipak nalazi na biljnim terarijima – staklenim vrtovima za kojima je luda cijela Hrvatska i koji su apsolutni must have u kolekciji svakog biljkofila! Pitali smo Anu odakle joj ideja za otvaranje ovakvog plant shopa cvjećarne?

“Velika sam ljubiteljica biofilnog dizajna, zelenih i eko dekoracija te općenito prirode. Među biljkama sam se pronašla prije nekoliko godina, ali moram priznati da mi nije odmah sve išlo od ruke. Iako ih jako volim, na početnu nisam znala kako s njima, često mi nisu uspjevale i izgledale su nekako nesretno. Shvatila da sigurno nisam jedina kojoj se biljke jako jako sviđaju, ali im njega jednostavno ne ide od ruke. Bacila sam se u detaljna istraživanja i izučavanja uzgoja zelenih ljubimaca i shvatila da čak i amaterima poput mene biljke mogu uspjeti. Složila sam opsežnu listu biljaka koje će uspjeti raznim tipovima ljudi i raznim tipovima prostora te odlučila pomoći svima koji su poput mene – zaljubljenici u zelenilo, ali im jednostavno biljke ne idu od ruke. Zato sam otvorila plant store s biljnim vrstama koje će uspjeti početnicima u biljnom svijetu, dok će biljni znalci i entuzijasti ostati ‘paf’ kad vide kakve sve kreacije nudimo”, izjavila je.

Ako ste u potrazi za onom jednom biljkom koja će i vama uspjeti, obavezno posjetite Biljke.plants urbanu džunglu u centru Zagreba i oduševite se biljnim terarijima i kokedama stvorenim za ozelenjavanje interijera! Radno vrijeme je od 10 do 20 sati od ponedjeljka do petka,  od 9 do 18 sati subotom te od 10 do 15 sati nedjeljom.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Biljke.plants

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0