U srednjovjekovnoj palači u Labinu pronašli smo jedan luksuzno i moderno uređen stan. Kamin je ondje dostavljen iz Napulja

Arhitektica Natali Zulijani Giambastiani već osam godina sa svojim timom u arhitektonskom studiju Artitura u Labinu projektira i dizajnira niz zanimljivih, posebnih eksterijera i interijera, a jedan od njih je i ovaj novi apartman u Labinu, gradiću velike povijesne vrijednosti. Ime mu je Ca’San Marco i namijenjen je isključivo za turistički najam. Ono što ga uz sam izgled modernog interijera čini toliko atraktivnim jest i činjenica da se nalazi u zgradi najpoznatije srednjovjekovne palače Scampicchio, te je stvoren za sve one koji vole spoj srednjovjekovnog grada i moderne arhitekture. 

Naime, kako nam arhitektica Zulijani Giambastiani otkriva, renesansna palača Scampicchio potječe iz 16. stoljeća, a pripadala je istoimenoj plemićkoj obitelji. Na njezinoj fasadi se i danas može vidjeti famozni obiteljski grb. Upravo taj moment ovaj smještaj čini još impozantnijim, a glavna senzacija čeka vas pak u samom interijeru.  

Apartman Ca’San Marco proteže se na svega 50 četvornih metara, no kako bi se dobio dojam što većeg prostora, cijeli stan vješto je podijeljen u tri zone; dnevni dio, spavaću sobu i kupaonicu. “Kroz dizajn cijelog interijera provlače se čiste moderne linije u monokromatskom tonalitetu sa zlatnim detaljima koji su kombinirani s nekoliko njih koji su pak podsjetnik na razdoblje nastanka same palače” objašnjava arhitektica te dodaje kako je toplinu u interijeru postigla podnom oblogom od keramike u imitaciji drveta koja je slagana famoznim chevron francuskim vezom.

Ako bismo pak prošetali kroz sami stan, ulaskom u njega naći ćemo se odmah u prostranom i elegantnom dnevnom dijelu koji čine sofa u bijeloj boji, ali i akcentni naslonjač u zlatnom izdanju koji su kombinirani s okruglim mramornim coffee stolićem. Odmah u nastavku se smjestila kuhinja s poluotokom čiji izgled naglašava tamna zidna stijena u pozadini, točnije tzv. marmo marquina obloga iza koje se kriju spremišna mjesta, ali i kupaonica s walk-in tušem, koja je u ovom formatu ostala u potpunosti neprimjetna.

 

Kao jednu od posebnosti ovog projekta arhitektica izdvaja i modernu improvizaciju srednjovjekovnog kamina u dnevnom boravku, koji gosti ondje ne mogu ne primijetiti, a koji je dostavljen iz Napulja te postavljen na pozadinu zatamnjenog ogledala. Upravo on sa zidnim štukaturama predstavlja suprotstavljenost modernog i iščeznulog karaktera palače u kojoj je ovaj apartman i smješten. Kao još jedno od uspješnih rješenja ovog stana koje je arhitektica uspjela realizirati jest i intimna zona, odnosno spavaća soba od dnevnog boravka odijeljena zatamnjenom staklenom stijenom koja podiže razinu elegancije ovog smještaja na viši nivo. 

U njoj se nalazi i moderna improvizacija Davida u formi velikog printa na platnu čiji je dizajn osmislio tim iz Koridora 27 koji ujedno stoje i iza fotografija ovog apartmana. Za kraj, Zulijani Giambastiani skreće pažnju na još dva dizajnerska detalja za koje kaže kako su točka na i ovog smještaja. To su čuvena i dekorativna Eames House Bird u bijeloj boji, ali i akcentni svijećnjak Spin Candelabra s potpisom Toma Dixona koji je svoje savršeno mjesto pronašao iznad kamina. Kako izgleda ovaj sjajno realiziran suvremeni prostor otkrijte u nastavku članka.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Koridor 27

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0