Dina Dončević 13.06.2023.

U Rovinju otvoren novi restoran – Koi Fusion By Takenoko!

Ljubiteljima azijske kuhinje Takenoko je dobro znano odredište, a u svim gastro užicima proizašlim iz kreativne kuhinje ovog restorana odsada možete uživati i u Rovinju. Riječ je o morskoj verziji ovog restorana, naziva Koi Fusion, koji će vas oduševiti svojim inovativnim menijem, ali i fantastičnom lokacijom, u samom srcu Rovinja. Svaki detalj ove gastro priče pomno je osmišljen, počevši od naziva koji je nastao po uzoru na japansku ribu koi, poznatoj po snažnoj energiji, a što pokazuje i sposobnost plivanja uzvodno.

Nevjerojatan jelovnik koji obiluje japanskim specijalitetima, nadopunjen je i ponudom doručka i bruncha s daškom Japana, a u kojima ćete moći uživati na čak dvije terase s pogledom na more. Volite li započeti dan snažnom proteinskom bombom, logičan izbor su jaja, a u Koi Fusionu možete birati između kajgane, kajgane od bjelanjaka i Tokyo eggs royala. Kajgana od bjelanjaka upotpunjena je ukiseljenim lukom i svježom rukolom, dok je prava delikatesa na tanjuru Tokyo eggs royal, kombinacija jaja, dimljenog lososa, špinata i pikantne wasabi majoneze.

Ako ste ljubitelji slatkog doručka, oduševit će vas najmekše i najsočnije japanske soufle palačinke, s dodatkom svježeg, sezonskog voća i matche. Doručak iz snova zaokružit će svježe rađeni smoothie, japanski ledeni čaj ili osvježavajuće limunade s okusom maline, manga ili yuzua.

Na jelovniku su se smjestile i popularne poke bowls – lagane, uravnotežene i zdrave zdjelice koje kao podlogu imaju rižu, uz dodatak povrća i popularnog edamamea. Koi za vas sprema četiri verzije: s lososom, tunom, piletinom i tofuom, uz dodatak umaka od manga, sezama ili teriyakija, za malu dozu umami okusa. Teksturom i bogatstvom okusa oduševit će vas i bao bunsi, mekani jastučići od tijesta kuhanog na pari te punjeni piletinom, kozicama ili tofuom, uz dodatke poput ukiseljenog luka, coleslaw salate, patlidžana i fantastičnih umaka. Na isprobavanje zovu i brunch specijaliteti poput gyoza, spring rolica, pad thaija i yakitorija – kod kojih su komadi piletine, račići ili tofu poslagani na štapiće od bambusa.

Odlučite li se za ručak ili večeru u Koi Fusionu, nastavlja se niz fantastične kombinacije okusa Dalekog istoka. Ne možete pogriješiti odlučite li se za kozice, losos ili povrće u tempuri, kao savršenu uvertiru za glavno jelo. Glavna jela zaista predstavljaju kulminaciju gastro avanture u Koi Fuisonu. Crni bakalar s miso narančinim umakom, biftek s anti-cucho umakom, losos s teriyaki umakom i šparogama, piletina u kombinaciji s teriyaki umakom, mladim lukom i sezamom ili file brancina s wok povrćem – svako od navedenih jela natjerat će vas da se ponovo vratite u Koi. Azijski restoran nezamisliv je bez woka, a na raspolaganju su wok s biftekom, piletinom, kozicama ili povrćem, s udon rezancima ili rižom kao bazom.

Apsolutni favorit japanske gastronomije svakako je sushi, podijeljen u četiri kategorije – sashimi, nigiri, maki i uramaki. Spravljen od uvijek svježih sastojaka, nepogrešiv je odabir preferirate li zasitan, ali ipak lagan obrok.

Koi Fusion fantastičan je spoj japanskog jelovnika i mediteranskog ambijenta. Prostorom dominiraju plava boja, mediteranske biljke i kameni zidovi, što rezultira elegantnim interijerom i eksterijerom koji donose osjećaj spokoja i mira. S terase se, kao s razglednice, pruža pogled na plavetnilo mora i šaroliku arhitekturu magičnog Rovinja. Koi Fusion smjestio se na adresi Obala Aldo Rismondo 6, a više saznajte i putem Instagram profila.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Damira Kalajžić