U ovu idiličnu vilu s pogledom na more bismo se odmah preselili!

Grčki otok Mykonos jedna je od najpopularnijih ljetnih destinacija koja je posjećena i u rujnu. Mnogi kažu da je tad i najljepše na tom otoku, s obzirom na to da je gužva manja, a temperature su i dalje ljetne, pa se u čarima ove destinacije može uživati u potpunosti. Ako ste željeli posjetiti Grčku, sad je zaista optimalan trenutak, a kad vidite pogled iz ove prekrasne vile koja ima pogled na luku Mykonosa i more, neće moći odoljeti putovanju.

Villa Papyrella jedna je od najšarmantnijih vila koje smo vidjeli, uređena u retro stilu, s brojnim kutcima kao stvorenim za uživanje, a udaljena je svega 15 minuta od središta Mykonosa koji je poznat po dobroj zabavi. Eksterijer ove luksuzne vile uređen je u jednostavnom, tipičnom, bijelom stilu, a svi detalji eksterijera i interijera odišu karakterom i nenametljivim osjećajem opuštenog chica Ciklada.

Osim ogromne terase s koje puca pogled na nepreglednu morsku pučinu, vila se može pohvaliti i predivnim infinity bazenom i nizom terasa na kojima se možete sunčati, ali i sakriti u hlad. U vili se nalazi sveukupno šest spavaćih soba, a smještene su na dva kata kuće, dok su neke i odvojene, s odvojenim vanjskim pristupom za dozu privatnosti. U prizemlju se nalazi prostrani dnevni boravak s kutnom garniturom s pogledom na more s jedne strane te kutkom za opuštanje s velikim krevetom, dok drugom stranom prostorije dominira kamin.

U ovom prostoru lako je uočiti filozofiju koja stoji iza nedavne obnove Papyrelle, a ideje ugrađene ovdje ponavljaju se u cijelom imanju kako bi se stvorila ugodna homogenost. Gdje god je to bilo moguće, izvorne značajke građevine, poput stropova s drvenim gredama, obnovljene su i dobile su novi život. Okviri vrata i prozora su sačuvani i obojani u svježu tirkiznu nijansu koja donosi dozu razigranosti interijeru.

Upravo to te pokoja boja na namještaju i umjetničkim djelima daju karakter inače bijelom prostoru, a uz drvo, od materijala, prostorom dominiraju terazzo i mramor koji su nabavljeni u Grčkoj. Dnevni boravak spaja se s blagovaonicom te vanjskom panoramskom terasom i kuhinjom te vanjskim prostorom za blagovanje.

U prizemlju se nalaze se i dvokrevetna soba sa starinskim kaminom, pogledom na more, pristupom glavnim terasama i vlastitom tuš kabinom te druga spavaća soba s bračnim krevetom, također s pogledom na more, poluprivatnom terasom i vlastitom tuš kabinom na jednoj strani. Na drugom dijelu dnevnog boravka nalaze se još dvije spavaće sobe: dvokrevetna soba s vlastitom kupaonicom s tušem, pogledom na more, uzdignutim dnevnim ležajem i pristupom terasi uz bazen te još jedna slična soba. Druge se dvije spavaće sobe nalaze odvojeno od glavne kuće, a jedna od njih ima i privatnu terasu s pogledom na more.

Iako interijer djeluje opuštajuće i primamljivo, u vili Papyrella sve je podređeno al fresco načinu života – od doručka s pogledom na more, preko sunčanja i kupanja na bazenu, pa sve do aperitiva u lounge dijelu s kojeg možete uživati u zalasku sunca. Luksuzna vila je dostupna za najam putem stranice The Thinking Traveller na kojoj možete otkriti još detalja od jednoj od najšarmantnijih vila koje smo ikad vidjeli!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: The Thinking Traveller

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0