U ovom pariškom restoranu s Michelinovom zvjezdicom možete uživati u 9 sljedova ispod 100 eura. Zvuči sjajno!
Pariz je grad poznat po vrhunskoj gastronomiji, no često se objed u restoranu s Michelinovom zvjezdicom povezuje s visokim cijenama. Srećom, postoji iznimka – Cheval d’Or, restoran u 19. arondismanu koji nudi vrhunski meni od 9 sljedova po cijeni ispod 100 eura. Kombinirajući francusku i kinesku kuhinju, ovo mjesto pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo uz pristupačnu cijenu.
Restoran je smješten u zgradi s prepoznatljivom crvenom fasadom, naslijeđem nekadašnjeg kineskog restorana koji se nalazio na toj lokaciji. Interijer je moderan, svijetao i industrijski, s visokim stropovima, drvenim podovima i otvorenom kuhinjom koja dominira prostorom. Posebni detalji poput kineske keramike i jedinstvenih držača za noževe u obliku konja doprinose šarmu mjesta.
Smješten nekoliko ulica od parka Butte Chaumont, restoran Cheval d’Or privlači raznoliku publiku – od lokalnih stanovnika koji ga smatraju svojom gastronomskom oazom, do turista i ljubitelja prirodnih vina iz cijelog svijeta. Atmosfera je opuštena, a publika eklektična: streetwear entuzijasti sjede uz zaljubljenike u visoku gastronomiju.
@elise.bak French Asian fusion restaurant in paris 🫶🏽 #parishotspot #paristodo #pariseat
Jedan od ključnih aduta ovog restorana je pažljivo odabrana vinska karta, koju kreira suvlasnica i sommelière Crislaine Medina. Fokus je na prirodnim i biodinamičkim vinima iz cijele Europe, što dodatno nadopunjuje kreativnu gastronomsku ponudu.
@preetigills cheval d’or paris / @The MICHELIN Guide #paris #parisrestaurant #parisfood #restaurant #paristips #pariscityguide
Glavni razlog dolaska u ovaj restoran svakako je hrana. Chef Hanz Gueco, Filipinsko-Australskog porijekla, spaja francuske tehnike s azijskim utjecajima na inovativan način. Meni se redovito mijenja, no neka od nezaboravnih jela uključuju reinterpretaciju croque-madamea s kozicama, čili uljem i majonezom ili mapo ragu s domaćom tjesteninom i char siu svinjetinom glaziranom ciklom i višnjama. Desert poput tarta od crvenog graha savršen je završetak ovog kulinarskog putovanja.
Osoblje se posebno ističe pozornošću prema detaljima. Strpljivo objašnjavaju svako jelo i preporučuju najbolje vinske kombinacije, čineći iskustvo pristupačnim i ugodnim, čak i za one manje upoznate s fusion kuhinjom.
View this post on Instagram
Restoran Cheval d’Or uspijeva spojiti pristupačnost i sofisticiranost. Njegov jedinstveni meni i toplina prostora čine ga savršenim mjestom za obiteljska okupljanja, večere s prijateljima ili romantičan izlazak. Restoran uspješno balansira između svakodnevne opuštenosti i posebnih prilika, nudeći kvalitetu na razini Michelin zvjezdice po cijeni koja neće premašiti vaš mjesečni budžet.