U ovom chic agroturizmu možete uživati i u jesen – otkrijte hotel Nai 3.3. na Dugom otoku!

Na samom jugu Dugog otoka nalazi se hotelska oaza koja već nekoliko godina predstavlja arhitektonski dragulj Hrvatske – hotel Nai 3.3. Smatran jednim od najmirnijih hrvatskih otoka, Dugi Otok karakteriziraju šumovite litice i prekrasne prazne uvale. Otok je smješten između Kornata i Nacionalnog parka Telašćica te je poznat kao autentična lokacija na Mediteranu.

Netaknuta priroda otoka naglašena je i ovim arhitektonskim rješenjem koje je urezano u padinu i sigurno smo da predstavlja najbolje iskorišten krajolik u Hrvatskoj. Hrvatski arhitekt Nikola Bašić stvorio je oazu nedaleko od mjesta Žman i projekt je otočke obitelji koja je osmislila projekt chic agroturizma.

Villa Nai 3.3. projekt je obitelji Marović koja je poznata po međunarodno priznatom organskom maslinovom ulju koja je zamislila jedinstveni hotel koji će se toliko utopiti u obližnji krajolik da će ga s morske strane biti gotovo pa nemoguće zamijetiti. Arhitekt koji je zaslužan za ovaj projekt slavu je stekao radom na morskim orguljama u Zadru koje predstavljaju veliku atrakciju grada, a na sličan je način, gotovo nenametljivo pristupio, i ovom projektu.

S obzirom na to da su sve sobe hotela ukopane u zemlju, krovište hotela čini travnata površina koja se gotovo pa savršeno uklapa u okolni krajolik. Zahvaljujući ostakljenju od poda do stropova, u svaku sobu ulazi prirodna svjetlost i unatoč izostanku drugih prozora postignuta je ugodna atmosfera. Naravno, tome pridodaje i božanstven pogled koji se pruža prema otvorenom moru i zapadnoj obali Italije.

Ova luksuzna oaza smještena je na stoljetnom ekološkom masliniku na čijem se jednom dijelu danas smjestilo pet luksuznih soba i tri luksuzna suitea. Svaka jedinica individualno je opremljena i dekorirana i pruža izlaz na vlastitu prostranu terasu uz direktan kontakt s ekološkim maslinikom. Izgrađene od prirodnog lokalnog kamena koji se pruža diljem cijelog otoka, sobe su dizajnirane od kamena korištenog u iskopu, poliranog vapnenca iz Istre i luksuznog namještaja talijanskog brenda Giorgetti. Unatoč tome što se radi o idealnoj ljetnoj destinaciji, ova oaza može biti i vrhunsko zimsko utočište jer su sve sobe opremljene kaminima i podnim grijanjem.

Unatoč blizini mora, gostima su na raspolaganju i dva infinity bazena u kojima se nalazi morska voda. Okolina pruža pješačke staze kroz maslinike, tenisko igralište ograđeno stoljetnim maslinama i malu šljunčanu plažu na koju jedino odlaze gosti hotela. Visoki luksuz postignut je i dodacima koji ovo mjesto čine dovoljnim za cjelodnevno provođenje vremena i unutar hotela nalaze se sauna, hidromasažne kade i vanjska teretana koju okružuje otočke stijene.

U dva restorana, Grotta 11.000 i 3.3, poslužuju se samo najbolja jela s domaćih poljoprivrednih gospodarstava, pripremljena prema tradicionalnoj dugootočkoj recepturi. Za posjetitelje koji su prilikom posjete hotelu željni istraživati ljepote otoka, hotel organizira privatne izlete jedrenjem sa skiperom, ribolov na veliku divljač i obilazak Nacionalnog parka Telaščića.

Obitelj Marović u okolnim maslinicima proizvodi ulje Nai 3.3. koje je trenutačno nagrađivanije dalmatinsko ulje u svijetu. Njegova kvaliteta potvrđena je mnogobrojnim uglednim svjetskim nagradama, a gosti mogu posjetiti kušaonicu i otkriti još jednu ljepotu ove neodoljive lokacije.

Hotel Nai 3.3. član je “The Leading Hotels of the World”, grupacije koja predstavlja više od 400 najuglednijih hotela svijeta širom 80 zemalja. Prilikom posjeta hotelu imajte na umu da su dopuštena samo djeca starija od 12 godina kako bi se postigao najviši oblik mira i luksuza. Više informacija o rezervaciji i hotel potražite na službenoj stranici hotela.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Villa Nai, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0