Petra Biberica 07.04.2023.

U novom veganskom restoranu predstavljene delicije za drugačiji Uskrs

Vrsne poznavaoce veganske hrane te same kreatore mnogih veganskih recepata, Annapurna i novootvoreni veganski restoran Food Garden okupili su uoči Uskršnjeg tjedna u zelenoj oazi u centru Zagreba na eventu „Vegan Experience“, događanju koje slavi bogatstvo okusa veganske prehrane. Upravo ovaj event poslužio je kao odličan uvod u proljeće, ali i kao odlična inspiracija probranih jela za veganski blagdanski stol, ili barem uvođenje ponekog veganskog jela na svakodnevni jelovnik.

Tortilja seitan kebab s kvinojom, povrćem i umacima, Burger California, Dimljeni burger i Mala the Live zdjela s tempehom, povrćem i thousand islands umakom idealni su veganski zalogaji koje treba degustirati i tako probati nešto drugačije. A neka od ovih jela sadrže neke od Annapurninih sastojaka poput veganskog Smart burgera, seitan kebaba ili tempeha. Dodatno, veliki izbor petnaestak vrsta domaćih umaka i namaza uz sirovo rezano povrće, čips od kelja, sirove krekere i pržene krumpiriće odlično su upotpunili bogatu vegansku platu. Vrhunac „Vegan Experiencea“ obilježila je sirova Snickers torta za koju vlasnici ponosno ističu da je slastica iz snova, dovoljno velika da nikoga ne ostavlja gladnim. I zaista, mnogi su nosili paketiće hrane doma.

Tvrtka Annapurna je inače prisutna na našem tržištu još od 2001. godine kao domaći proizvođač ekoloških veganskih proizvoda poput tofua, tempeha ili seitana, tofuneze ili veganske paštete te maslaca od orašastih plodova. Vegansku prehranu Annapurna promovira radi zdravlja, ali i životinja i prirode.

„Put našeg brenda od samih početaka 90-tih godina kada još nitko nije čuo za tofu pa sve do danas prošao je razne izazove i poticao nas na kreativna rješenja, a tofu smo počeli raditi u malenim posudama da bi danas imali veliki pogon s mnoštvo strojeva. Pri tome smo pozornost uvijek obraćali prvenstveno na kvalitetu sastojaka pa tako koristimo isključivo ekološku soju vrhunske kvalitete od samih početaka“, opisala je Vlatka Kuzmić, vlasnica Annapurne.

Food Garden je pak relativno novije it mjesto za vegane i restoran kod Zrinjevca, poznat po plant based i peskaterijanskoj prehrani. Za prekrasan zeleni interijer prepun biljaka po zidovima, stropovima i u cjelokupnom uređenju zaslužna je poznata tvrtka Tech Garden, čija vlasnica je ujedno suvlasnica restorana.

Upravo suradnja Annapurne s gastro blogericama, među kojima su se našle Nataša Rajčević (@burbon_i_borovnice), Marina Brekalo (@breaklicious), Anđela Ivčević (@lil_kitchen), Martina Đođo (@cookie.djo), Jasmina Čaušević (@whoishungry), Vinka Tresić (@vinka_veg), Katarina Đozović (@kate_homecooking) i Anita Matić Delić, rezultirala je ovim „Vegan experience“ eventom kroz degustaciju veganskih jela iz ponude Food Gardena.

A da je veganska hrana bogata okusima, da nije komplicirana za pripremiti, da ima veliki izbor nutritivnih namirnica na raspolaganju, zasitna je ili ju je naprosto dobro uvesti kao dodatne namirnice bez obzira na vrstu prehrane…..pokazale su to spomenute blogerice uz Suzanu Mušac my_vegan.love i Ivu Finderle @ivafi_healtylittletooth na svojim Instagram profilima donoseći mnoge veganske recepte poput BBQ tempeh štapića, pašta fažola s dimljenim tofuom, Seitan kebab pizze ili pak torte kojoj je baza Annapurnin tofu.

Vegansko iskustvo u zelenom okruženju interijera upotpunili su detalji poput jelovnika printanog na recikliranom papiru koji u sastavu ima sjeme cvijeća pa ga je dovoljno samo staviti u teglicu sa zemljom i zalijevati nekoliko tjedana te čekati iznenađenje. Kako je Food Garden pet friendly restoran, moglo bi se reći i da su zvijezde večeri bile Pota i Chia, dva četveronožna ljubimca koje su doveli vlasnici sa sobom.

Kako se moglo čuti i na eventu, ovo je bilo jedno slatko vegansko druženje u jako veselom društvu – pa je to savršen opis ovog „Vegan experiencea“ u kojem možete uživati i vi, svaki radni dan od 8 do 21 sat, a vikendom i dulje. I naravno, slobodno povedite svog kućnog ljubimca.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR