U Laubi se održava genijalna izložba “Erwin Wurm: The Show” koju morate posjetiti

U Zagrebu se do 25. kolovoza u Laubi, Kući za ljude i umjetnost, održava genijalna izložba “Erwin Wurm: The Show”, za koju je napravljen jednako genijalan vizualni identitet i to od strane kreativaca iz Šanavala Concept Storea.

Erwin Wurm (1954.) austrijski je umjetnik i jedan od najvažnijih aktera na globalnoj umjetničkoj sceni. Njegovi radovi nalaze se u brojnim muzejskim kolekcijama među kojima se ističu: MoMA (New York), Tate Modern (London), Centre Pompidou (Pariz), MUMOK (Beč), a izlagao je u brojnim galerijama i muzejima diljem svijeta. Prošlogodišnju izložbu u Taipei Fine Arts Museumu posjetilo je preko 260 000 ljudi, i to pod restrikcijama koje su bile na snazi zbog pandemije, a vrijedi istaknuti da je bend Red Hot Chili Peppers koristili njegove skulpture u svojoj uspješnici “Can’t Stop”.

Interaktivan rad “Narrow House” prikazan u Laubi izlagan je i na prestižnom Venecijanskom biennalu. Serija One minute sculptures te niz spektakularnih radova oplemenit će ovu izložbu svjetskih razmjera i bez lažne skromnosti, najveću u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću!

Kroz humoristične i apsurdne elemente Wurm se obračunava sa zapadnjačkim mentalitetom i simbolima uspjeha, ponekad deformirajući poznate prizore iz svakodnevice do uznemirujućih razina. Wurmova razigrana kritičnost očituje se i u djelima predstavljenim zagrebačkoj publici te je i osnova vizualnog identiteta izložbe iz kojeg stoji Šanavala Concept Store.

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0