U kina uskoro stiže film o legendarnim Air Jordan tenisicama, ovo je sve što trebate znati!

Neke legende su stvorene za let, a u ovim tenisicama je ikona košarke – Michael Jordan, najviše letio. To je bila i inspiracija za film “Air”, nagrađivanog redatelja Bena Afflecka, koji otkriva nevjerojatno partnerstvo ​​između tadašnjeg košarkaškog novaka i Nikeove novonastale košarkaške divizije koja je revolucionirala svijet. Ova dirljiva priča prati rizik koji će definirati karijeru jedne nekonvencionalne momčadi i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena.

Film nas vraća u period osamdesetih godina, a Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera, njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas i revitalizirao brend.

Osim zanimljive priče koju možete otkriti u traileru iznad, u kina vas može privući i zvjezdana filmska postava, a film na velika platna u Hrvatskoj stiže u travnju.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0