U kina dolazi španjolski film s Tarikom Filipovićem u jednoj od vodećih uloga

42 sekunde, film temeljen na istinitoj priči o španjolskoj vaterpolskoj reprezentaciji koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., gdje ih je svega 42 sekunde dijelilo od Olimpijskog zlata, od 11. svibnja stiže u hrvatskih kina

Pred brojnom publikom i uzvanicima sinoć je u Kaptol Boutique Cinema by Cinestar premijerno prikazan dugoočekivani sportski film ‘42 sekunde‘ u kojem Tarik Filipović tumači ulogu poznatog hrvatskog trenera Dragana Matutinovića, poznatog po velikoj predanosti, ali i po svojem radikalnom pristupu.

Uz Tarika Filipovića, u vodećim su ulogama i Jaime Lorente, najpoznatiji po svojoj ulozi u popularnoj seriji „La casa de papel“ te španjolski glumac Álvaro Cervantes koji u filmu igraju vaterpoliste.

Na sinoćnjoj premijeri filma bili su prisutni brojni uzvanici iz društvenog života među kojima i Severina, Viktorija Rađa, Vanna, Lejla Filipović, Arija Rizvić i Marko Vargek, Antonia Ćosić, Anđa Marić, Joško Lokas, Hrvoje Šalković, Ornela Vištica, Larisa Lipovac Navojec, Aleksandar i Željka Stanković, Stjepan Božić, Vito Padovan, Marko Cindrić kao i brojni drugi.

Arija Rizvić i Larisa Lipovac
Severina

Vijesti da će Barcelona biti domaćin Olimpijskih igara 1992. godine u potpunosti su iznenadile Španjolski vaterpolski savez. Nisu bili spremni. Ubrzo momčad šokira i Dragan Matutinović, novi hrvatski trener koji odlučuje kako od tog trenutka nijedan igrač više nije nezamjenjiv. Niti jedan veteran, niti jedan kapetan, niti jedan favorit. Svatko tko želi igrati mora zaslužiti svoje mjesto.

Oduvijek su u momčadi igrali jedino katalonski igrači koji su poznati po svojoj tehnici i sofisticiranom razumijevanju vaterpola. Ali Matutinović je nepokolebljiv. Bit će po njegovom ili nikako. Namjerava dovesti veliku skupinu igrača iz Madrida koje predvodi buntovni Pedro Aguado te neće dopustiti nikome da preispituje njegovu odluku. Ti novi igrači su mladi i neiskusni, manje disciplinirani. Ali fizički su puno snažniji. Nitko tko želi osvojiti zlatnu medalju neće ih tek tako odbaciti, a da im ne pruži priliku da se dokažu.

Matutinović ima ratnički mentalni sklop i nemilosrdan je… a tek je počeo sa svojim planovima. Hrvat ih podvrgne treninzima koji graniče s vojnom obukom, koristeći psihološke trikove koji će do krajnosti ispitati njihovu psihičku izdržljivost.

Njihov ponos, stres, prijateljstva, neprijateljstva i obzirnost – sve će se razotkriti. Ako žele preživjeti i postati olimpijski prvaci, moraju naučiti kako biti snažni, ali prvenstveno ujedinjeni, kako podržavati jedan drugoga i postati pravi tim.

’42 sekundeu distribuciji Blitza možete pogledati u kinima od 11. svibnja, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama CineStara ili online odnosno u svim ostalim hrvatskim kinima.

Vanna
Viktorija Rađa
Joško Lokas
Anđa Marić

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0