Najstarija vinoteka u Hrvatskoj, osnovana 1990. godine od strane obitelji Borošić, čiji dio su novi vlasnici Ivan i Doris Srpek prenamjenili dio u Wine bar, otvorili su ponovno svoja vrata nakon situacije uzrokovane koronavirusom. Bornstein ove godine slavi 30 godina postojanja koje će obilježiti velikom proslavom nešto kasnije ove godine, radi cijele situacije. Bez obzira na pomicanje proslave, Bornstein Wine bar i shop krenuo je sa serijom gostovanja renomiranih hrvatskih vinara te ovaj četvrtak ugošćuje Šember vinariju.

Za popularizaciju posljednjih nekoliko godina pravu ekspanziju pjenušaca na našim prostorima, Bornstein vjeruje da su najzaslužniji vinari s Plešivice obitelj Tomac i obitelj Šember te odnedavno i Korak vinarija. Šemberovi su prvi pjenušac plasirali na tržište 1997. godine kada su napunili prvih 300 boca i stekli veliku popularnost pjenušcima Šember Brut te Šember Brut Rosé. Svi su njihovi pjenušci rađeni tradicionalnom metodom vrenja u boci i odležavaju na kvascima minimalno dvije godine, a plan im je ići i na duže razdoblje. Ovisno o berbi, proizvode otprilike 35–40 tisuća boca. Na večeri ovog četvrtka, obitelj Šember predstavit će svojih 6 vina koja će biti sljubljena s novim menijem nastalim u suradnji s Gourmet Experience Croatiom. Novi dnevni meni sastoji se od raznih mesnih i sirnatih plata, 4 raznih sendviča te pašteta s namirnicama lokalnih OPG-ova. Za sve veće evente Bornstein najavljuje suradnju sa chefom Kristijanom Misiračem.