Tudor predstavio uzbudljive novitete – ekskluzivno donosimo sve detalje!

Ove godine Tudor stvara put u budućnost odajući počast svojoj prošlosti. Novi dodatak liniji Black Bay, Black Bay 54, potpuno je moderan izraz prvog ronilačkog sata marke koji je lansiran 1954. godine. Također, proširujući postojeću Black Bay liniju, TUDOR predstavlja novi model Black Bay s bordo prstenom koji predstavlja najnoviju tehničku i estetsku evoluciju te nove verzije Black Bay 31/36/39/41 u čeliku s fiksnim prstenom.

Novi, otkačeni brojčanik u opal boji pridružuje se liniji Black Bay GMT kako bi se slagao s prepoznatljivim tamnocrvenim i plavim okvirom, a također je opremljen postojanim Manufakturnim kalibrom. Konačno, Tudor Royal nudi još dvije uzbudljive varijante brojčanika koje se pridružuju liniji: čokoladno smeđa i boja lososa.

BLACK BAY

Tudor je predstavio novi Black Bay, najnoviju tehničku i estetsku evoluciju simboličnog ronilačkog sata s bordo prstenom. Black Bay prvi je put lansiran 2012. s bordo prstenom, a 2015. dobio je i Manufakturni kalibar. Sada se vraća u trećoj evoluciji nagovještavajući estetsku i tehničku budućnost linije.

Nazvan Black Bay, ovaj amblematski dizajn u kolekciji Tudor još je jedan primjer Tudorovog stručnog upravljanja jednim od najzahtjevnijih standarda u industriji u smislu kronometrije i otpornosti na magnetska polja. 

Testiran od strane Saveznog instituta za mjeriteljstvo ili METAS, Black Bay objedinjuje vrhunsku tehnologiju izrade satova s elementima dizajna inspiriranim Tudorovim gotovo sedam desetljeća dugim nasljeđem izrade robusnih profesionalnih ronilačkih satova. Predstavljajući najnovije u Black Bayu, ovaj model ima napredne elemente dizajna, kopčy “T-fit” kopču te METAS-ov certifikat Master Chronometer.

BLACK BAY 54 

Tudor predstavlja novi dodatak liniji Black Bay koji utjelovljuje najčišći moderni izričaj prvog ronilačkog sata ovog brenda. Godine 1954. izdan je referentni 7922, danas Black Bay 54 podsjeća na ovaj model s 37 mm kućištem i Manufakturnim kalibrom.

Dok se linija Black Bay odnosi na niz Tudorovih ranih ronilačkih satova, potpuno novi Black Bay 54 najvjerniji je primjer Tudorova prvog ronilačkog sata, referentni 7922. 37 mm kućište zadržava klasične proporcije prošlih godina, a ipak se može pohvaliti tehničkom vještinom Tudorovog vremenskog, Manufakturnog kalibra MT5400 s dopuštenom dubinom od 200 metara.

U skladu s formom, jednosmjerni prsten lišen je bilo kakvih stupnjevanih oznaka, podsjećajući na dane ranih 50-ih kada je SCUBA ronjenje bilo u povojima, a Tudor proizveo sat za one koji su bili dovoljno odvažni da se upuste u ovaj sport u usponu. Novi estetski detalji, međutim, ne zaustavljaju se na dimenzijama kućišta i prstena. Kazaljka za sekunde podsjeća na izgled originala s dizajnom lizalice. Ergonomija je također evoluirala, s redizajniranom krunicom i prstenom, oba imaju povijesne proporcije.

BLACK BAY 31/36/39/41

Tudor predstavlja novu verziju svoje Black Bay linije u čeliku s fiksnim prstenom. Svi opremljeni Manufakturnim kalibrima, modeli dolaze u četiri veličine, s narukvicom s pet karika i kopčom za brzo podešavanje.

Modeli Black Bay 31/36/39/41 donose jedinstvenu estetiku liniji Black Bay. Zakrivljena kućišta imaju kombinaciju završnih obrada koje podižu sat na suvremeni način i nude dizajn koji malo odstupa od ikoničnog duha alatnih satova brenda kako bi prigrlio sofisticiran, svestran, unisex chic izgled i dojam. Opremljeni Manufakturnim kalibrom, ovi su modeli na vrhuncu tehničke profinjenosti izrade satova. Još jedna važna značajka za optimalnu udobnost je narukvica s pet karika koja dolazi s TUDOR “T-fit” kopčom, za brzo podešavanje, u svim veličinama.

Novitet za ovu godinu je niz brojčanika s efetkom sunčeih zraka koji dodatno guraju sat u stilskom smjeru. Ovisno o tome je li brojčanik plave, antracit ili svijetle boje šampanjca, zapis minuta prikazan je u kontrastnoj boji koja dočarava određenu toplinu dizajnu. Ovisno o tome je li brojčanik plave, antracit ili svijetle boje šampanjca, zapis minuta prikazan je u kontrastnoj boji koja dočarava određenu toplinu dizajnu.

BLACK BAY GMT

Tudor je proširio liniju Black Bay GMT novim, otkačenim brojčanikom u zapaljivoj boji koji se slaže s prepoznatljivim bordo i plavim prstenom.  Tudor Black Bay GMT napravljen je od pravih materijala. Prvo, ima nevjerojatno funkcionalnu komplikaciju s više vremenskih zona – također poznatu kao GMT funkcija – koja uspostavlja lokalno vrijeme bez gubljenja vremena u dvije druge vremenske zone.

Prepoznatljiv po svom rotirajućem prstenu, koji je posudio svoju tamno plavu i tamnocrvenu kombinaciju boja od drugih modela u liniji Black Bay, ali u mat verziji, Black Bay GMT također je počast ranim danima ove visoke estetike. 

Sada je Tudor dodao opciju potpuno novog opal brojčanika koji savršeno nadopunjuje kultnu shemu boja Black Bay GMT. Opal nije sasvim bijel, umjesto toga postoji blagi srebrnasti prizvuk na brojčaniku. Kroz galvanski proces, mat bijelo-sivi završetak se nanosi na brojčanik, a okvizi za oznake sati su potamnjeni kako bi se stvorio zamjetan kontrast. Osim što podsjeća na procvat komercijalnog zrakoplovstva sredinom stoljeća, šarmantni opal brojčanik vrlo je čitljiv.

TUDOR ROYAL

Sa svojom integriranom metalnom narukvicom, nazubljenim prstenom ili s dijamantima, i automatskim mehanizmom, linija Tudor Royal je utjelovljenje svestranog i pristupačnog sport-chica, a sada postoje još dvije uzbudljive varijante brojčanika koje se pridružuju liniji: čokoladno smeđa i svijetla boja lososa.

Uz prvoklasnu tehničku izvedbu i profinjenu estetiku, ova linija nalazi se na raskrižju između klasičnih i sportskih satova, dok novi brojčanici nude neočekivanu i izuzetnu estetiku. Royal je bio naziv koji je Tudor prvi put upotrijebio 1950-ih kako bi naglasio vrhunsku kvalitetu svojih satova, koja stoji do danas. Dolazi od nehrđajućeg čelika ili zlata i čelika i nudi se u četiri veličine s ukupno trinaest mogućih brojčanika za svaku osobnost.

Fotografije: PR

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0