Tuba Club – novi hotel je san snova za ljubitelje retro estetike

Smješten u francuskom gradu, hotel Tuba Club otvoren je početkom travnja, a već je završio na listi omiljenih mjesta jednog od trenutačno najpopularnijih svjetskih modnih dizajnera Simona Portea Jacquemusa. A jasno nam je i zašto – interijer ovog hotela smještenog uz more kao stvoren je za izležavanje u njegovim boho kreacijama. Hotel, restoran i bar nalazi se u četvrti Les Goudes, na rubu nacionalnog parka Calanques, a smješten je u bivšem centru za scuba ronjenje, što znači da ne samo da je uz more, već je praktički u moru – pa ako poželite popiti koktel u baru s pogledom na more, možete očekivati da će vas svako toliko zapljusnuti i valovi jer se nalazi na stijenama.

Doživljaj je odličan i u interijeru – riječ je o prostoru koji je uređen u retro stilu, točnije obilježen je vibrom sedamdesetih. Zadržani su neki detalji koji su krasili interijer tadašnjem centra za ronjenje kao što su zavjesa od drvenih perlica koja se nalazi u restoranu i keramičke vaze koje se doimaju kao da su izronjene iz nekog potonulog broda.

U hotelu se nalazi sveukupno pet soba, a i one su jednako šarmantne kao bar i restoran. Nakon što se ručali s pogledom na grad i more te uživali na prugastim ležaljkama ispod retro suncobrana, vrijeme je za popodnevni odmor u jednoj od dvokrevetnih soba. Ono što će vas u njima dočekati možda nije tipičan hotelski smještaj, ali otkačeno i nevjerojatno poznato uređen prostor s mnoštvom razigranih dekoracija poput lampi koje izgledaju kao da se nalaze u apartmanu kojeg ste posjećivali u djetinjstvu ili, pak, u bakinoj kući.

Minimalističkim uređenjem dominira drvo, odnosno drvene police i regali, a najveća prednost svih soba su ogromni prozori (ili terasa) s prekrasnim pogledom na luku obojenu paletom unikatnih boja. Zbog drugačijeg uređenja i retro estetike ovo je mjesto već počelo privlačiti umjetničku i dizajnersku kremu Francuske te je već sad postao novi hot spot na Francuskoj rivijeri. Sobe odišu jednostavnošću i svježinom, što zbog puno danjeg svjetla, bijelih zidova i plahti, unikatnih pločica te malih umjetničkih djela koja glume vješalice za koje je zaslužna Elvire Bonduelle. Koji god kutak Tuba Cluba odabrali za boravak, sigurno smo da ćete biti inspirirani i uživati u apsolutno svakoj sitnici koju ovaj prostor može pružiti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Tuba Club, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0