Trendovi u interijerima za 2021. godinu

Trendovi dolaze i odlaze, osim možda u 2020. godini. Oni modni nisu nam bili pretjerano biti, beauty i wellness trendovi dobili su neki novi život, baš kao i oni za uređenje interijera. Naši stanove i kuće mjesta su na kojima smo definitivno provodili najviše vremena ove godine, a mnogi su se baš zato odlučili na preuređenje, stalno premještali namještaj, dodavali i oduzimali stvari iz prostora. Sukladno tome, iskristalizirali su se neki trendovi za uređenje interijera u 2021. godini koje možete otkriti u nastavku.

Priroda kod kuće

@lunilou_official

Prirodni materijali poput organskog pamuka i lana za kaučeve i fotelje te za detalje poput jastučnica i dekica, jedan su od glavnih trendova za iduću godinu. U skladu je to s povećanom pažnjom za očuvanjem prirode, pa u ovo grupu pripadaju i reciklirani materijali poput recikliranog poliestera. Osim toga, kad su u pitanju rasvjeta i ostatak dekora za interijere, ratan i pruće bit će neki od najpopularnijih izbora. Prirodni, odnosno zemljani tonovi na zidovima također su imperativ koji pružaju smirenje, a i dobro se kombiniraju s idućim trendom na listi.

Eklektika

@theobert_pot

Jarke boje, uzorci koji “vrište”, umjetnost na zidovima, pregršt detalja, starinski komadi u kombinaciji s onim novima… Eklektika će u 2021. zavladati svijetom uređenja interijera. Mnogi su svoje dnevne boravke smatrali umjetničkim platnom ove godine, a u idućoj si treba dati još i više oduška. Ako su vam zidovi obojeni u neutralne nijanse, oni čine idealnu pozadinu za malu galeriju koju možete složiti od umjetničkih grafika ili apstraktnih likovnih djela. Namještaj se više ne kupuje u kompletu već se kombiniraju nova sofa s vintage foteljom i stolićem za kavu, komodu možete pronaći i među namještajem svoje bake te je ukrasiti ne samo s porculanskim figuricama i antiknim okvirima (kako je to kod nje), već i minimalističkim svijećnjacima i skulpturalnim vazama – mix & match dobiva doslovno značenje. Ne bojte se kombinirati ni različite teksture tkanina, boje i statement printeve, a ako nemate hrabrosti, započnite s manjim detaljima. Personalizirajte dom samo svojom kombinacijom umjetnina, uzoraka i tkanina!

Sedamdesete

@ligneroset

Već smo pisali o tome kako je vintage namještaj postao veoma popularan u posljednjih nekoliko sezona, a posebno se ističu sofe i fotelje, dizajnerski klasici iz razdoblja 70-ih godina prošlog stoljeća koji su donedavno bili zaboravljeni. Ono što karakterizira takve komade su zaobljene linije, a kao pravi predstavnici tog stila mogu se navesti fotelja Pierre Paulin Groovy Chair i sofa Togo francuskog brenda Ligne Roset, koju je kreirao Michael Ducaroy. No, ne morate biti ograničeni samo na starinski namještaj, zaobljene linije zavladale su i ponudom suvremenih brendova namještaja čiji dizajneri inspiraciju izvlače iz “ludih sedamdesetih”. Zaobljeno, valovito i cozy, ključne su riječi za 2021. godinu kad su interijeri u pitanju.

Fotografije: @lunilou_official, @ligneroset, @theobert_pot

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0