Trend sezone: Regencycore odijevanje

Nova estetika odijevanja, koja ruši sve predrasude, predstavljena nam je putem malih ekrana, sada je viđamo sve češće na društvenim mrežama, ali i ulicama. Kristali, perje, predimenzionirani rukavi i korzeti najčešća su obilježja regencycore estetike, koja je do sada bila isključivo dio scenske kostimografije, zahvaljujući jednoj od nagledanijih serija današnjice, Netflixovom hitu “Bridgerton”. No, komadi inspirirani kostimima iz serije postali su dio općeprihvaćene svakodnevne estetike, pa se tako regencycore nametnuo kao trend sezone.

Scena iz serije “Bridgerton”

Nakon premijere druge sezone hit serije, potražnja za haljinama s cvjetnim printom narasla je za 146 posto, dok se pojam “regency haljine” upisivao u tražilicu 84 posto više, prema podacima portala Love The Sales. Podaci stranice ShopStyle govore pak da je potražnja za korzetima je narasla za 18 posto, za baby doll haljinama 48 posto te za svilenim rukavima 67 posto.

Ne samo da su Netflix i društvene mreže utjecale na popularnost ovog stila, već je to imala i tema bala Met Gala – “Gilded Glamour”, što znači da na crvenom tepihu najvažnijeg ponedjeljka u godini možemo očekivati svečane svilene rukavice koje sežu do lakta, ženstvene modele haljina u empire i baby doll stilu, detalje od kristalića i perli te cvjetni uzorak.

Haljina dizajnerice Alessandre Rich

Iako se radnja serije odvija u 19. stoljeću, a glavni likovi su pripadnici engleskog visokog društva, korzeti i aristokratski detalji više nisu rezervirani samo za odabranu publiku. Glamur u svoj život možete unijeti kombinirajući vintage detalje poput broševa, čipkastih rukavica i šešira koji će svakodnevnoj odjeći udahnuti novi unikatni izgled inspiriran trendom regencycore.

Rotate Birger Christensen haljina

Proljetne kolekcije dizajnerskih brendova vrve regencycore elementima – haljinama s floralnim uzorkom, pufastim rukavima, brokatom te korzetiranih topovima. Brendovi kao što su Miu Miu, Alessandra Rich, Rosantica, Amina Muaddi, Taller Marmo, Rotate Birger Chirstensen i Judith Leiber predvodnici su ove estetike, pa se u njihovim novim kolekcijama mogu pronaći komadi koje bi nosila i kraljica.

Na linku otkrijte MagMe Pick komade inspirirane popularnom regencycore estetikom.

Fotografije: Netflix, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0