Nakon što je prošle godine zavladao svijetom manikure i make-upa, negative space, kao način primjene tamnije i svjetlije boje kako bi se istaknuo određeni oblik, našao je svoje mjesto i u tehnici bojanja kose. Upravo je ovo trend za kojega se smatra da će biti dominantan u 2019.godini, a već je sada zaslužan za sve one fantastično kolorirane frizure koje viđate na Instagramu.

Negative space tehnika stvara trodimenzionalni efekt u kosi, čineći je naizgled življom, bujnijom i prirodnijom. Ključan detalj su svjetliji pramenovi koji uokviruju lice, a koji su savršeno izbalansirani ovisno o boji tena i cijele kose. Upravo taj suptilni kontrast stvara novu dimenziju i izgled kose. Izgled se postiže svjetlijim pramenovima u kosi, bilo da imate prirodnu boju kojoj treba par pramenova sjajne, ton svjetlije boje ili bojanu kosu kojoj je potrebno živosti. Znate ono kada ugledate nekog i mislite kako ima kacigu na glavi jer je boja jednolična i samim time vidno umjetna, pogotovo ako osoba ima drastično drugačiju boju od prirodne? E pa negative space tehnika stvara izgled upravo suprotan tome. Nakon što su prošle godine vladale boje lavande, ružičaste, sive i indigo plave, ovo je lijepi prelazak u neke prirodnije, sofisticiranije vode.

Negative space način bojanja kose najbolje pristaje plavušama sivkastih, platinastih ili toplijih nijansi te brinetama s toplim smeđim karamel tonovima. I na crvenim nijansama kose tehnika je izvediva, no u ovom slučaju često je teško postići da svjetliji pramenovi ne izgledaju narančasto ili pak žuto.

Jedna od prednosti definitivno je što bojanje tj. isticanje pramenova ovom tehnikom djeluje nonšalantno pa nećete morati svakih mjesec ili dva biti u salonu da bi popravljali izrast – prirodnost je glavna srž ovog trenda. Bit će sasvim dovoljno ako svakih četiri do šest mjeseci posjetite svog frizera. Odaberite i konzultirajte se s dobrim koloristom koji zna svoj posao i s procesom započnite polako – uvijek možete naknadno dodati koji svjetliji pramen!