Toskana je odlična ideja za jesen, a u ovoj vili odmor će biti zaista uzbudljiv!

Jedna od najljepših europskih destinacija u kojima možete provesti rujan je definitivno Toskana. Kultura, gastronomija i krajolik među top tri razloga su za posjet ovoj talijanskoj regiji, a ako žele zaista posebno iskustvo pritom se odmarajući u vili okruženoj bogatom šumom, nastavite čitati ovaj tekst.

Na prvi pogled Villa Lena je tipična vila pretvorena u rustikalno uređen smještan s talijanskim štihom, no odmor ovdje neće se svesti samo na ležanje uz bazen i istraživanje okolnih gradića. Naime, vila je osmišljena tako da oni koji odsjedaju u njoj, a imaju afinitet prema talijanskoj kuhinji ili umjetnosti, imaju priliku sudjelovati i u brojnim aktivostima na imanju.

Foodiji, naime, mogu uživati u foragingu, odnosno prikupljanju hrane u prirodu, a zatim u kulinarskom masterclassu. Tako se stvara i prilika za istraživanjem predivnog toskanskog okoliša, a na posjedu se nalaze i vrtove iz kojih gosti također mogu birati povrće prije nego započnu s radionicom izrade tjestenine i umaka. Od rujna se može sudjelovati i u lovu na tartufe, kao i u degustacijama vina te radionici koktela.

Uz to, vila je zamišljena i kao mjesto maksimalnog opuštanja pa se tamo redovito održavaju i joga retreatovi koji se kroz prakticiranje meditacije i joge bave wellbeingom. No, ako ste ipak umjetnička duša, u Villi Leni moći ćete sudjelovati i u brojnim kreativnim radionicama s umjetnicama s kojima surađuju.

 

Smješteni ćete biti u samom srcu Toskane, između Pise i Firence, a ova vila na brdašcu, skrivena čempresima predivno je i uređena pa uz divan eksterijer, interijer i sve aktivnosti, gotovo pa i nećete htjeti napustiti ovaj posjed. U vili se nalaze bar i restoran, a izgrađena je u 19. stoljeću. Na čak 500 hektara zemlje nalaze se i vinograd, maslinik i organskii vrtovi, a originalno je sve stvoreno za talijansku aristokratsku obitelj. Oko vile su se nalazile farma i staje koje su pretvorene u elegantan smještaj – mini vile i apartmane koji se također mogu unajmiti.

Luksuzne sobe “Fattoria” nalaze se u starim stajama, prostiru se od 24 do 39 metara kvadratnim te se nalaze kraj restorana San Michele i bazena. Nedavno su preuređene pa im dozu luksuza daju mramor u kupaonicama, drveni podovi i visoki stropovi s drvenim gredama.

U građevini u kojoj se nalazi i restoran smještene su sobe “San Michele” – svaka veličine 30 kvadratnih metara s luksuznom en-suite kupaonicom s kadom i francuskim prozorima s kojih puca pogled na dolinu, toskanska brda i glavnu vilu. Apartmani “Renacchi” izgrađeni su u kućici u kojoj su bili smješteni radnici farme, a imaju svoj bazen te dvije ili tri spavaće sobe te se nalaze 10-ak minuta šetnje od glavnog dijela posjeda. “Casetta Bella” je privatna vila od 80 kvadrata s tri spavaće sobe, kuhinjom, dvorištem i privatnim bazenom koja se nalazi 15-ak minuta hoda od glavnog dijela, dok je “Maison Stento” zdanje od 200 kvadrata s četiri spavaće sobe s kupaonicom, privatnim bazenom i dvorištem, također udaljenno 15 minuta od vile, ako tražite potpunu privatnost.

Sav interijer uređen je u rustikalnom, toskanskom stilu, s pokojim modernijim dodatkom, a uza sve što možete doživjeti u Villi Leni, odsjedanje na ovom posjedu bit će iskustvo koje nećete zaboraviti. Više informacija, kao i raspored svih aktivnosti u narednim mjesecima, možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@villalena)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0