“The Signature Dish: 4 of a Kind” je jedinstven gourmet doživljaj s potpisom renomiranih istarskih chefova

Nesvakidašnju ekskluzivnu večeru humanitarno-edukativnog karaktera u restoranu Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj pripremaju četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene iz vrhunskih rovinjskih restorana s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom.

Brojne prirodne ljepote, bogato kulturološko nasljeđe te mnoštvo zanimljivih okusa raznovrsnih autohtonih namirnica oblikovale su gourmet ponudu Rovinja i njegove okolice te iznjedrile vrhunsku gourmet destinaciju poznatu diljem svijeta. Dio te bogate tradicije, isprepletene modernim elementima i konceptom održivosti, predstavit će 24. listopada četiri poznata istarska chefa na jedinstvenoj večeri “The Signature Dish: 4 of a Kind” u restoranu Cap Aureo Grad Park Hotela Rovinj.

Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila, imaju chef Jeffrey Vella iz restorana Cap Aureo Maistrina Grand Park Hotela Rovinj, chefovi Emanuele Scarello i Simone de Luca iz restorana Agli Amici Rovinj*, chef Danijel Đekić i Ilja Đekić iz restorana Monte* te chef Damir Pejčinović iz restorana Meneghetti. Renomirani su chefovi poznatih restorana s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremili raskošan meni, osmišljen samo za ovu prigodu, koji pruža mogućnost doživljaja brojnih neispričanih priča ovoga kraja svim osjetilima.

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis i posvetu Istri, svaki će chef pripremiti nešto posebno i drugačije. Nakon uvodnog amuse bouchea, odnosno pozdrava iz kuhinje, prvi će slijed otvoriti chef Đekić koji je za osnovnu namirnicu odabrao jastoga kojeg će poširati u bottarga maslacu, te sljubiti s espumom od mrkve i jastoga, graškom od limete i iranskim šafranom modernim tehnikama naglašavanja izvornog okusa namirnica. Iznimna preciznost chefa Velle i maštovito korištenje svježih, lokalnih namirnica prepoznat će se na sljedećem tanjuru na kojem će se naći dimljeni divlji brancin pržen u tavi, tartlet od patlidžana i mladog krumpira te ballontine s lokalnim rakovima i tartufima. Sklonost inovacijama i ovoga će puta zaokružiti tanjur chefa Scarella koji je pripremio intrigantno iznenađenje bazirano na motru, biljci hrskave strukture koja raste uz surovu rovinjsku obalu, dok je chef Pejčinović inspiraciju pronašao u hobotnici koja skriva izvrsnu simfoniju okusa i tekstura kojoj će pridružiti samo istarski krumpir i morsku salatu. Sva će signature jela biti uparena s vrhunskim istarskim vinima obitelji Dobravac po odabiru istaknute sommelierke Tjitske Đekić.

Za desert inspiriran Rovinjem pobrinut će se učenica Strukovne škole Eugen Kumičić u Rovinju i pobjednica međužupanijskog natjecanja WorldSkills 2023. u kategoriji slastičarstva Ana Vitasović u tandemu s glavnom slastičarkom restorana Cap Aureo Mašom Salopek. Kako je humanitarno-edukativna nota ove posebne večere usmjerena na razvoj i edukaciju talentiranih lokalnih učenika, tako će sav prihod prikupljen prodajom karata biti doniran upravo za Aninu daljnju edukaciju.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0