Tajči ponovno nastupa u Zagrebu, i to uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a!

Na cjelovečernjem koncertu “Hrvatska i Izrael za budućnost” uz Tajči nastupa i popularni izraelski glazbenik i glumac Moti Giladi

Najveća hrvatska pjevačka zvijezda ranih devedesetih Tatjana Matejaš Cameron “Tajči” i nagrađivani izraelski glazbenik, scenski umjetnik i glumac Moti Giladi, nastupit će na svečanom koncertu “Hrvatska i Izrael za budućnost” koji će se održati 11. listopada 2023. u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Velikim se koncertom obilježava 75. obljetnica osnivanja Države Izrael i 26 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela, a zamišljen je kao jedinstven glazbeni događaj koji slavi duh zajedništva, nade, optimizma i ljubavi.

Tajči i Moti cjelovečernji će koncert održati uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog. Aranžmane potpisuju sjajni Ante Gelo i Jim Gray.

Eurovizijske zvijezde

Tajči, koja je u Hrvatskoj i regiji poznata po fantastičnoj energiji i emotivnosti utkanoj u svaku izvedbu, već godinama nastupa na američkoj sceni sa sličnim repertoarom zabavnog stila. Njen kristalni glas zasigurno će osvojiti domaću publiku, baš kao i Motijev šarm i humoristične interpretacije svjetskih glazbenih uspješnica.

“Jako se veselim koncertu u svom rodnom gradu. Bit će to ujedno i moj prvi cjelovečernji koncert u Hrvatskoj nakon trideset godina. Moti Giladi i ja priredit ćemo prekrasan, inspirativan i zabavan koncert u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Očekujte slavlje ljubavi, prijateljstva i optimizma”, izjavila je Tajči.

Osim velike ljubavi prema glazbi, Tajči i Motija spaja i nastup na Euroviziji pa će se na koncertnom repertoaru naći njihovi eurovizijski hitovi, kao i njihov novi duet “Holding Out My Hand”. Na programu su i svjetski evergreeni “What a Wonderful World” Louisa Armstronga, “Over the rainbow” Judy Garland, “Hallelujah” Leonarda Cohena, kao i nova hit-balada Olivije Newton John “Window in the Wall” kojoj je Tajči koautorica.

Izraelski pjevač i glumac

Moti Giladi, izraelski pjevač i glumac, prvi je album objavio 1969. godine, a potom se preselio u Sjedinjene Američke Države. Osamdesetih godina prošlog stoljeća vratio se u Izrael i 1986. u duetu sa Sarai Tzuriel predstavljao Izrael na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Od ranih devedesetih Giladi je nastavio svoju karijeru kao glumac, a najpoznatije uloge je ostvario u filmovima Lupo, Me’ever Layam i Lemon Popsicle 9: The Party Goes On.

“Jako sam uzbuđen zbog našeg predstojećeg koncerta. Izrael i Hrvatska dijele mnoge vrijednosti, počevši od topline i gostoljubivosti. Hrvatska mi se jako sviđa i volim njezine ljude, a jedna od njih je i vaša divna Tajči s kojom imam izuzetno lijepu suradnju. Pored Tajči, prijateljstvo me vezuje i s profesorom Draganom Primorcem jer već gotovo 19 godina zajedno radimo na povećanju suradnje naših dviju zemalja. I ovaj nadolazeći koncert je dokaz da kulturne aktivnosti zbližavaju ljude”, izjavio je Moti Giladi.

Cjelovečernji koncert u čast prijateljstva

“Prijateljstvo koje njeguju Hrvatska i Izrael služi kao primjer mnogima, a snazi tog zajedništva svjedočit ćemo tijekom koncerta u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 11. listopada povodom 26 godina uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Izraela te 75 godina osnivanja države Izrael. Posebno me raduje što će na koncertu u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Alana Bjelinskog, nastupiti dragi prijatelji, sjajni glazbeni umjetnici i bivše Eurovizijske zvijezde Tatjana Cameron Tajči i Moti Giladi”, rekao je prof. dr. Dragan Primorac, počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba i inicijator događaja.

“Zahvaljujem prijateljima iz Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, Veleposlanstva Izraela u Hrvatskoj, European Jewish Association, kao i svim partnerima koji ulažu goleme napore kako bi ovaj sjajan događaj na najbolji mogući način poslao svijetu poruku da prijateljstvo, zajedništvo i ljubav predstavljaju najbolji put u budućnost”, zaključio je Primorac.

Ulaznice za koncert su u prodaji u sustavu Eventim, kao i u Lisinskom.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0