Svi pričaju o seriji “Schitt’s Creek” koja je sinoć pomela konkurenciju na Emmyjima

Dodjela nagrade Emmy, ove je godine bila sve samo ne obična. Iako nije  bilo ni crvenog tepiha ni crnih limuzina – veselja i glamura nije nedostajalo. Zbog pandemije virusa, Jimmy Kimmel vodio je dodjelu u praznom Staples Centeru u Los Angelesu, ali producenti su poslali setove s kamerama i mikrofonima svim nominiranima koji su sudjelovali i gledali dodjelu iz svojih kuća.

Ove je godine, bez presedana, serija “Schitt’s Creek” pomela svu konkurenciju te ušla u povijest kao prva humoristična serija koja je pobijedila u svim nominiranim kategorijama, njih čak sedam.

Tim serije “Schitt’s Creek” odnio je kući zlatne kipiće za najbolju humorističnu seriju, najboljeg glumca i glumicu u humorističnoj seriji, najbolji scenarij humoristične serije, režiju te najbolju sporednu glumicu i glumca u humorističnoj seriji.

Ako ju još niste pogledali, riječ o zaista rijetko duhovitoj seriji koja prati ekstremno bogatu obitelj koja ostaje bez novca te je prisiljena preseliti u malo mjesto Schitt’s Creek u jeftini motel pokraj ceste. Daleko od komfora i glamura na kojeg su navikli, privikavaju se na nove uvjete i razmišljaju kako i što dalje. Serija je prije nekoliko mjeseci završila s prikazivanjem nakon šest uspješnih sezona i sveukupno 80 epizoda (ako ste u potrazi za nečim što želite bingeati u jesen, više ne morate tražiti).

Dan Lavy nosi glavnu ulogu, a seriju je osmislio i producirao s ocem, Eugeneom Levyjem koji također glumi u seriji. Glavni glumac je briljirao u svakoj epizodi utjelovljujući lik panseksualca Davida, želeći proslaviti inkluzivnost, ljubav te pokazati da mjesta homofobiji zaista nema.

Čak i ako vam radnja na prvu ne zvuči zanimljivo, seriju pogledajte i zbog maestralne Catherine O’Hare te čitave postave glumaca koji su dokaz da se uz malo novca i ne zahtjevnu kostimografiju i setove može napraviti pravo malo remek djelo.

U kategoriji drame, apsolutni pobjednik je hit serijal “Nasljeđe”, koja priča o podjelama u obitelji medijskog mogula. Ekipa iz uspješne serije s potpisom HBO-a osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju, za scenarij i za režiju, a Jeremy Strong za najboljeg glumca u dramskoj seriji. Također, uspjeli su u nominiranoj kategoriji izbjeći opasnost od podjele glasova između Jeremyja Stronga i Briana Coxa, sa Strongom koji je izašao kao pobjednik.

Ovogodišnja dodjela nagrada Emmy ostat će zapamćena i po činjenici da je 24-godišnja Zendaya postala najmlađa osoba koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Glumica je u HBO-ovom hit serijalu “Euforiji” utjelovila lik teenagerice ovisnice.

Serijal “Čuvari”, prožet rasnim temama, koji je ove godine bio nominiran za čak 26 Emmyja, nagrade je pokupio za najbolju limitiranu seriju i najbolji scenarij limitirane serije. Glavna glumica Regina King, osvojila je u istoj kategoriji Emmyja za glavnu žensku ulogu policijske detektivke, dok je Yahya Abdul-Mateen II odnio doma kipić za najbolju sporednu mušku ulogu.

U nastavku pogledajte pobjednike u najbitnijim kategorijama.

Najbolja humoristična serija: “Schitt’s Creek”

Najbolji glumac u humorističnoj seriji: Eugene Levy, “Schitt’s Creek”

Najbolja glumica u humorističnoj seriji: Catherine O’Hara, “Schitt’s Creek”

Najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji: Daniel Levy, “Schitt’s Creek”

Najbolja sporedna glumica u humorističnoj seriji: Annie Murphy, “Schitt’s Creek”

Najbolja režija u humorističnoj seriji: Andrew Cividino and Daniel Levy, “Schitt’s Creek”

Najbolji scenarij u humorističnoj seriji: Daniel Levy, “Schitt’s Creek”

Najbolja dramska serija: “Succession” (Nasljeđe)

Najbolji glumac u dramskoj seriji: Jeremy Strong, “Succession”

Najbolja glumica u dramskoj seriji: Zendaya, “Euphoria”

Najbolji sporedni glumac u dramskoj seriji: Billy Crudup, “The Morning Show”

Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji: Julia Garner, “Ozark”

Najbolja režija u dramskoj seriji: Andrij Parekh, “Succession”

Najbolji scenarij u dramskoj seriji: Jesse Armstrong, “Succession”

Najbolja limitirana serija: “Watchmen” (Čuvari)

Najbolji glumac u limitiranoj seriji ili filmu: Mark Ruffalo, “I Know This Much Is True”

Najbolja glumica u limitiranoj seriji ili filmu: Regina King, “Watchmen”

Najbolja sporedni glumac u limitiranoj seriji ili filmu: Yahya Abdul-Mateen II, “Watchmen”

Najbolja sporedna glumica u limitiranoj seriji ili filmu: Uzo Aduba , “Mrs. America”

Najbolji scenarij za limitiranu seriju ili film: Damon Lindelof and Cord Jefferson, “Watchmen”

Najbolja režija za limitiranu seriju ili film: Maria Schrader, “Unorthodox”

Najbolji televizijski film: “Bad Education”

Fotografije: Imdb