Svi pričaju o novom podcastu Meghan Markle

Meghan Markle ne prestaje interesirati javnosti. Od života holivudske glumice koja je postala princeza modernog doba preko bijega iz “ralja” kraljevskih dvora pa sve do osnutka produkcijske kuće i sada, napokon, do lansiranja vlastitog podcasta, sve što Meghan Markle napravi, sigurno neće proći ispod radara. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, no ono koje okružuje Markle je najčešće negativno te se nameće kao jedan od glavih razloga zbog kojih su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa napustili svoje kraljevske dužnosti.

Ništa drugačije nije prošla ni prva epizoda nove podcast emisije pod nazivom “Archetypes” u kojoj je Markle ugostila jednu od svojih najbližih prijateljica, uspješnu tenisačicu Serenu Williams. Kako se od djetinjstva zalaže za prava i jednakost žena, u ovoj emisiji Markle istražuje, secira i ruši etikete koje pokušavaju žene odmaknuti od napretka i uspjeha.

Feminizam i dvostruki standardi ono su što se proteže kroz gotovo sve njezine govore, intervjue i druge javne istupe, a sada je stvorila i vlastitu platformu putem koje će još glasnije progovarati o tome. No, brojni komentari koji se već sad mogu pročitati ističu kako je podcast emisija osmišljena zato da bi Markle mogla poboljšati imidž u javnosti, da koristi ovu platformu da se postavi u ulogu žrtve i time izazove simpatije te da u emisiji ne zvuči iskreno. U opisu podcasta “Archetypes” stoji kako Markle kroz intime i iskrene razgovore s gostima otkriva kako arhetipovi utječu na naše živote – pa što je onda rečeno u prvoj epizodi da je izazvalo salvu negativnih komentara?

 

Jedna od stvari na kojoj se Markle zamjera je činjenica da s Williams raspravlja o dvostrukim standardima za žene i izazovima s kojima se nose kad ih se “označi” ambicioznima. Negativne efekte svoje ambicioznosti Markle je, kako kaže, osjetila kad je počela hodati sa svojim suprugom, kada je ambicija postala strašna riječ uz njezino ime, no mnogi joj prigovaraju da i nije imala pretjerano uspješnu karijeru te da je veću slavu ostvarila udajom u britansku kraljevsku obitelj nego glumom. U priču se uključuje i dr. Laura Kray, profesorica na University of California, koja je vodeći ekspert za pitanje razlika muškaraca i žena u poslovnom svijetu. Kray kaže kako se ambiciozne žene vidi manipulativnima i gladnima moći, dok su ambiciozni muškarci uzori te da žene koje se posvete karijeru nakon što postanu majke ruše percipiju svijeta o tome koja bi im glavna uloga trebala biti.

Markle se dotakla i teme vezane uz kraljevsku obitelj o kojoj je pričala u velikom intervjuu s Oprah Winfrey, a to je gotovo potpuno lišavanje emocija i privatnog života i samo obavljanje dužnosti s kojima titula dolazi. Navodi situaciju u kojoj su, nakon što su prošli traumatično iskustvo u Južnoafričkoj Republici gdje je izbio požar u sobi njihova sina Archieja, upute bile da se nastavi sa svim službenim i dogovorenim posjetima bez obzira na to što se odvilo. Williams kao majka suosjeća s Markle i otkriva i svoje traumatično iskustvo koje se dogodilo u noći prije nego je zaigrala na French Openu 2018. godine. Osvajačica brojnih Grand Slam naslova dotaknula se i svojeg odlaska u mirovinu, ali vam ne želimo odati previše spoilera iz jednosatne epizode.

Markle je dala uvid u svoj privatan i obiteljski život te u ono što se događalo iza scene dok je nastupala kao vojvotkinja od Sussexa, a takvih stvari možemo očekivati i u epizodama koje slijede. Platforma Spotify, na kojoj se podcast možete slušati, potpisala je višegodišnji ugovor s kompanijom u vlasništvu vojvoda Archewell Studio, pa je ovo možda tek prva u nizu njihovih unosnih suradnji. Što god mislili o njoj, jedno je sigurno, Markle je odlučna u tome da se njezin glas čuje i da ona kontrolira način na koji se prezentira u javnosti, a to je nešto što svi želimo.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Spotify, Youtube

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0