Sve što trebate znati o ovogodišnjem Met Gala balu

Met Gala bal održava se svake godine i zasigurno je jedno od najvažnijih događanja svake godine. Ove godine održava se u ponedjeljak 1. svibnja u Metropolitan Museum of Art, poznatijem pod nazivom The Met na Manhattanu u New Yorku. Svake godine tema i dress code su drugačiji. Za ovu godinu inspiracija je Rei Kawakubo, dizajnerica i kreativna direktorica poznatog brenda Comme des Garçons. Dress code je Avant-garde.

Met Gala je specifična po zabrani uvedenoj 2015. godine koja je onemogućila upotrebu mobitela uzvanika za fotografiranje i objavu slika s događanja na društvenim mrežama.
Cijena ulaznice je vrtoglavih 30.000$, dok cijena stola iznosi čak 275.000$ kako prenosi Forbes.

Izložba koja će biti postavljena nakon bala je Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between. Otvara se 4. svibnja te je za posjetitelje otvorena do 4. rujna. Izložit će 120 ženskih modela Comme des Garçonsa čiji su prvi modeli dizajnirani 1981., kada je dizajnerica Kawakubo prvi put predstavila svoju kolekciju u Parizu, pa sve do današnjih modela.

WWD navodi kako će ova izložba konkurirati onoj od Alexander McQueena u 2011. koja je privukla više od 660.000 posjetitelja.

Više pogledajte u službenom videu muzeja.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0