H&M nas svake godine iznenadi novom suradnjom s nekim od poznatih dizajnera, pa smo tako do sada imali prilike po nešto nižim cijenama kupovati Kenzo, Balmain i Versace. Ove sezone, udružio se s londonskim brendom Erdem na čijem se čelu nalazi dizajner Erdem Moralioglu.

Erdem Moralioglu je  rođen u Kanadi, kao sin Britanke i Turčina. Nakon završetka školovanja seli u London gdje se zaposlio kao pripravnik zaVivienne Westwood. Uskoro je uslijedila i diploma na prestižnom Royal College of Art 2003., te je iste godine sudjelovao i u završnoj izložbi sveučilišta. Izložba mu je otvorila vrata do pripravništva za Diane von Furstenberg u New Yorku godinu kasnije, a već kroz godinu dana kreirao je svoj vlastiti brend ERDEM.

Njegove haljine ubrzo su počeli nositi i poznati, a među prvima su ih prepoznale Claudia Schiffer i kreativna direktorica modne kuće Barney’s, Julie Gilhart. 2009. godine Erdem je osvojio British Fashion Council i Vogueovu nagradu budžetiranja dizajnera po drugi puta u vrijednosti od 200 000  britanskih funti.

Moralioglu je nastavio svoj put do vrha odličnim suradnjama s Net-A-Porterom i Topshopom . 2015. godine debitirao je na tjednu mode Fashion Fringe u Londonu i time osvojio i nekoliko nagrada. Erdem trenutno posluje s preko 170 dućana, a ima i vlastitu online stranicu za prodaju.

Erdem je poznat i po tome što oblači velik broj poznatih dama. Neke od njegovih najpopularnijih klijentica su Kate Middleton,  Julianne Moore, Kiera Knightley, Linda Evangelista, Marion Cotillard, Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow, Emma Watson i Nicole Kidman.

Posljednja kolekcija za jesen/zimu 2017. inspirirana je dizajnerovim korijenima. Britanski i Turski utjecaj prikazani su u spoju bogatog nakita, teksture svile i baršuna, uz dozu engleske romantike.

Sudeći po viđenom, iščekujemo suradnju ERDEMxH&M koja će se 2. studenog naći na policama 220 H&M dućana u 66 država.