@kendalljenner

Sve što morate znati o ovogodišnjoj Met Gali

Ljubitelji mode svake godine s nestrpljenjem iščekuju prvi ponedjeljak u svibnju jer je na rasporedu Met Gala – svečana večera i bal s posebnim povodom i temom, a koja je poznata po tome da celebritiji najbolja izdanja pripremaju upravo za taj crveni tepih.

Biti pozvan na Met Galu stvar je prestiža i celebritiji se prema tome tako i odnose, pa pripreme za galu koja se održava početkom svibnja, za neke počinju i nekoliko mjeseci unaprijed. A poznato to je i da pripreme za idući event počinju jutro nakon održavanja prethodnog te da Anna Wintour, glavna i odgovorna za Met Galu, i njezin tim, imaju teme spremne za nekoliko godina unaprijed.

Organizatorica bala je još od 1995. godine je Wintour, direktorica uredništva u Vogueu, koja ove godine uz sebe kao domaćine ima i glumicu Penelope Cruz, pjevačicu Dua Lipa, glumicu i scenaristicu Michaelu Coel te tenisača Rogera Federera. Povod svečanog događanja je otvorenje izložbe koja je vezana uz temu večere, a sve se odvija u njujorškom muzeju Metropolitan Museum of Art.

Ono što je sigurno je da su outfiti uvijek posebni, da je riječ o jednoj od najglamuroznijih večeri na svijetu te da se u jednoj prostoriji nalaze najveći svjetski celebritiji. Tema ovogodišnje Met Gale jest “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” koja odaje čast legendarnom dizajneru i kreativnom direktoru francuske kuće Chanel. 

Karl Lagerfeld promijenio je pogled na svijet mode, uveo je inovativnost u industriju, surađivao je s mnogim poznatim dizajnerima i brendovima, a do svoje smrti bio je obnašao je pozicije kreativnih direktora brendova Chanel i Fendi. Lagerfeld je u bogatoj karijeri postigao puno toga i nadahnuo je brojne modne entuzijaste, a ovoga put će na Met Gali, celebritiji imati mogućnost nadahnuti se njegovim radovima za outfite i na crvenom tepihu evocirati stil koji je njegovao i kreirao. 

Zato očekujemo da bi ovogodišnji lookovi mogli bi biti u klasičnijem stilu s notom elegancije i sofisticiranosti, ali uopće ne sumnjamo da će se pronaći netko s A-liste celebritija tko će ići “all out” na crvenom tepihu.

Šuška se da na ovogodišnju Met Galu, nisu pozvane pripadnice klana Kardashian, te da je razlog tomu da je Wintour odlučila smanjiti listu gostiju. Tko se nalazi na listi pozvanih saznaje se tek večer prije događaja ili, pak, nesporedno prije same gale, ali vjerojatno će se crvenim tepihom prošetati poznata lica koja su redoviti gosti kao što su Blake Lively, Taylor Swift, Rihanna, Lady Gaga, Gigi Hadid, Justin Bieber… 

Na temelju prošlogodišnjeg eventa prikupljeno je 17,4 milijuna američkih dolara za Costume Institute muzeja Metropolitan Museum of Art, a iako celebritiji koji su pozvani od strane modnih kuća te mladih nada mode koje pozove Wintour ne plaćaju sudjelovanje na večeru, šuška se da ulaznica za event iznosi od 30 do 50 tisuća dolara.

Za sve koji vjerno prate Met Galu (kao i mi), na stranici magazina Vogue bit će dostupan i prijenos uživo pa ćete moći pratiti što se iz trenutka u trenutak događa na crvenom tepihu Met Gale, tko je stigao s kim, ali i mali uvid u behind the scenes jednog od najvećih evenata godine i najvažnijeg događanja u svijetu mode.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Instagram (@metgalaofficial)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0