Suvremeno uređen stan prepun je rješenja koja bi vam se mogla svidjeti. Crvena klizna vrata su genijalan detalj!

Studio Fo4a Architecture iz Sarajeva, predvođen arhitektom Arminom Mešićem, kreirao je na Grbavici zbilja jedinstveni stan pod neobičnim nazivom Stolnjak. Naravno da nas je odmah zaintrigirao sam naziv projekta, pa nam Mešić na početku našeg razgovora daje do znanja kako on sjajno dočarava spoj vintage šarma i suvremenog dizajna koji prožima cijeli interijer koji vam danas predstavljamo.

U pitanju je stan površine 85 četvornih metara, i jedna od njegovih posebnosti jest svakako to što je opremljen namještajem cijenjenog brenda Artisan, čime se postiže poseban karakter i jedinstvenost prostora u dizajnerskom smislu. 

“U Stolnjaku dominiraju odvažni crveni detalji, koji su izvrsno primijenjeni u skladu s teorijom crvene boje u interijerima. Ovi akcenti, poput crvenih kliznih vrata i ormarića u kupaonici, transformiraju prostor svojim prisustvom. U kombinaciji s tamnim drvetom, posebno se pak ističe kuhinja u zagasitom plavom tonu, koja stvara dramatičan kontrast i doprinosi posebnom identitetu stana. Dinamičnost interijera dodatno ondje naglašavaju i upečatljive geometrijske pločice, kao i šarmantne ručkice na kuhinjskim elementima”, objašnjava arhitekt koncept i sve ono što su u finalu željeli postići. 

 

Osim toga, dodaje i kako je kroz cijeli prostor vidljiva igra tekstura, boja i materijala koja je pažljivo orkestrirana. Primjerice, staklena vrata služe kao pregrada koja dijeli, ali i povezuje prostorije, kreirajući tako fluidan i funkcionalan životni ambijent. 

Kombinacija crvenih tonova i teksturiranih ormarića sa zlatnim detaljima u kupaonici također privlači pažnju i daje joj jednu primjetnu dozu elegancije. Tome pak doprinose i pločice koja se sjajno nadovezuju i stvaraju mini dozu kupaonskog glamura. Malo je reći kako stan Stolnjak savršeno balansira između praktičnosti i topline tradicionalnog drveta s elementima u živim bojama te daškom luksuza u detaljima.

 

Arhitekt nam daje do znanja i kako je stan osmišljen s naglaskom na funkcionalnost bez pretrpavanja. Upravo to ga čini idealnim za urbani život. 

“Svaki komad namještaja i detalji su u njemu pažljivo odabrani kako bi se postigla harmonija između estetike i praktičnosti, pružajući ugodan i inspirativan životni prostor za svoje stanare”, poručuje Mešić, koji je još jednom vidno zadovoljan idejom i realizacijom, kao i njegovi današnji stanari. 

Prošećite zajedno s nama kroz ovaj krasan sarajevski projekt koji će vas zasigurno inspirirati svojim odličnim rješenjima. 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Armin Dorado

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0