Sushi je zadnjih godina u Hrvatskoj doživio potpuni procvat. Prije svega, jer je zdrav obrok kojeg se lako jede, a odlična je izlika i za odlazak na večeru s prijateljima. No nije uvijek lako pronaći dobar sushi. Srećom, mi smo pronašli jedan od boljih.bota6Bota Šare su restorani s dugom dalmatinskom tradicijom. Baš ta dalmatinska nota temeljna je crta ove priče. Restorani Bota u ponudi, uz tradicionalne specijalitete s našeg mora, imaju i sushi koji odiše okusima Dalmacije. Razlog tome je što je većina namirnica koje njihovi sushi majstori koriste porijeklom s naših prostora, a da stvar bude bolja, dosta tih namirnica je upravo iz njihovog vrta. Jadranske namirnice im nije teško nabaviti s obzirom da se Bota nalazi i u Splitu, Dubrovniku te Malom Stonu.bota5Botin restoran sa zagrebačkom adresom nedavno je doživio svoj makeover te je na taj način postao još ugodnije mjesto za boravak u ugodnom društvu. Ono što će posebno oduševiti mame i tate, u ovome restoranu subotom i nedjeljom prisutna je i teta čuvalica koja u kutku za djecu čuva najmlađe kako bi roditelji mogli bezbrižno uživati u ukusnim zalogajima pripremljenima od najboljih chefova.
bota4Visoki stolovi, privatne fotografije obitelji iz Malog Stona, citati njihove gastronomske inspiracije na zidovima i prekrasan osvijetljeni prostor savršen su recept za odličan ambijent.bota11

„Ovim redizajnom htjeli smo svojim dragim gostima približiti našu tradiciju i obiteljski ambijent. Želimo da se kod nas svi osjećaju kao dio obitelji“, rekla nam je vlasnica Zrinka Šare.

bota7Iz Botine ponude izdvojili bismo Oyster Roll, tempuru i svježe kamenice, a sumnjate li u naš izbor, najbolje bi bilo da se uvjerite sami i posjetite Botu u Zvonimirovoj 124.