Subotnji ručak? El Toro ima novi, laganiji sezonski meni idealan za dijeljenje!

Mnogima omiljeni zagrebački restoran, El Toro restaurant & bar otvoren je već pet godina. Kroz posljednjih pet godina ovdje se kuhalo svašta uzbudljivo, družilo, pilo i plesalo. Sada nam El Toro ekipa na čelu s chefom Mariom Miheljem najavljuje brojne novitete i određenu promjenu smjera.

Osim novo osmišljene i dizajnirane terase koja na korak od samog centra grada pruža smiraj, hlad i opuštajuće mjesto idealno za gastronomska druženja te najave određenog osvježenja i unutarnjem uređenju, chef Mihelj najavio je još veći naglasak na hranu, gašenje live programa srijedom te konceptualne promjene u meniju koje su započele s novim proljetnim menijem.

Radi se o vraćanju na početni sharing koncept gdje se umjesto težih glavnih jela, poslužuje nekoliko različitih jela u takozvanoj tapas varijanti. Upravo zato, novi meni obogaćen je jelima koja bi u sljedovima smatrali predjelima, ali ako ih se naruči nekoliko dobiva se upravo ono što chef Mihelj želi postići, a to je da svaki gost isproba što više okusa i uživa u rapsodiji latinoameričkih namirnica.

Tako su svoje mjesto na novom meniju našli Salmorejo hladna juha od rajčica koju Mihelj priprema od cherry rajčica, zatim Hard shell tuna tartar taco, Dry age losos tiradito, hrskavi dumplingsi punjeni sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kokosovom mlijeku sa zelenim čilijem, veliki otvoreni beef taco na hrskavom tanko grilanom pizza tijestu s mariniranim repovima beefsteaka, pico de galo salsa kremom od paprike i mancego sirom, marinirane argentinske kozice na kremi od mrkve te baskijski cheesecake.

Osim novog menije idealnog za toplije dane, El Toro ima i novog barmena Jana Martinija koji je radio u najpoznatijim beach barovima na Hvaru poput Ka’lavande i Notosa, a koji za goste na Torovoj terasi priprema koktele poput signature koktela El Torito. Subotnje poslijepodne planiramo provesti s frendicama na terasi El Toro restaurant & bara uz meni za dijeljenje i ukusne koktele!

Fotografije: Saša Drobac

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0