Što doručkovati za mladenački izgled kože? Doktorica Barbara Sturm otkriva svoj recept!

Njemačka doktorica estetske medicine Barbara Sturm jedna je od najcijenjenih na svijetu u tom području te je svjetski poznata po svojoj protuupalnoj filozofiji, nekirurškim tretmanima protiv starenja kože i liniji kozmetike. Ono što promovira živi i sama, pa su njezini savjeti zasta zlata vrijedni.

Sturm je karijeru započela u ortopediji kao dio tima koji je razvio vrhunske tretmane za upalna stanja poput osteoartritisa. Sudjelovala je u kreiranja “Kobeovog postupka” nazvanog prema pokojnoj NBA košarkaškoj zvijezdi Kobeu Bryantu, tretmana koji koristi pacijentove krvne stanice za proizvodnju proteina koji smanjuju upalu i potiču proces ozdravljenja. Znanje prikupljeno u kliničkom istraživanju iskoristila je za otvaranje svoje medicinske klinike u Düsseldorfu, a s obzirom na to da je nastavila inovirati i revolucionirati ovo područje postala je jedan od najtraženijih liječnika za ljepotu na svijetu.

@drbarbarasturm

ASK DR. STURM – HOW DOES INFLAMMATION IMPACT THE SKIN? 🔬🧬👩🏼‍⚕️ Inflammation is the body’s response to irritation and injury, and it can cause everything from acne, premature aging, hyperpigmentation and enlarged pores, to other serious skin dysfunctions. Exposure to pollution, aggressive skincare ingredients, stress and an unhealthy diet can all trigger inflammation. Here are some tips to get it under control for radiant, healthy skin: ☀️Use SPF: my SUN DROPS provide SPF 50 broad spectrum protection against UVA and UVB light. 🧼 Avoid harsh skincare ingredients and treatments like acid peels and laser treatments. 🧬 Protect against pollution: my ANTI-POLLUTION DROPS create a shield against blue light and environmental pollution. 🥑 Eat an anti-inflammatory diet: nutrient-rich foods help boost skin and body health. ❌Avoid processed or fried foods ✔️ Reduce stress levels Click the link in our bio to discover more anti-inflammatory skincare essentials at DRSTURM.COM #DrBarbaraSturm #AntiInflammatory #Skincare

♬ original sound – Dr Barbara Sturm

Na svojim društvenim mrežama često dijeli protuupalne savjete s obzirom na to da tvrdi kako upalni procesi koji se događaju u tijelu, kojih možda nismo ni svjesni (naziva ih “tihim” upalama), mogu uzrokovati izbijanje prištića, crvenilo, ranije starenje kože i proširene pore.

@drbarbarasturm

Good morning☀️ How I like to start my mornings so I can take on the day 🤍 Tell us in the comments what’s your morning routine looks like? ➡️ #STURMGLOW #MyMorningRoutine #Selfcare

♬ original sound – Dr Barbara Sturm

Osim što u fokus stavlja skincare rutinu, naglašava važnost i onog što unosimo u tijelo te tjelovježbe. Naime, svoje jutro počinje s hranjivom maskom, svaki dan, kao i doručkom koji ne preskače, pije protuupalni čaj i obavezno radi vježbe istezanja na svježem zraku. No, ono što je posebno zainteresiralo njezine pratitelje na TikToku je doručak koji pripravlja svakog jutra.

Riječ je o tradicionalnom doručku pod nazivom Bircher Muesli koji je osmislio švicarski liječnik Maximilian Bircher-Benner za svoje pacijente u klinici u Zürichu. Sturm je recept izmijenila i prilagodila ga sebi, kako bi što bolje djelovao na kožu, a napomenula je i da se sastojci mogu mijenjati – no, ona preporučuje ove.

@drbarbarasturm

Replying to @Chels Tanis HERE IS DR. BARBARA STURM’S ANTI-INFLAMMATORY BIRCHER MUESLI BREAKFAST RECIPE 🥣 Containing fiber-rich grains, protein-packed nuts and anti-inflammatory spices for an energizing boost 🫐 📲 Save this post to recreate your Bircher Muesli at home and tag @drbarbarasturm ​✨ #DrBarbaraSturm #AntiInflammatory #Recipes#OvernightOats #MuesliBowl

♬ original sound – Dr Barbara Sturm

Zobene pahuljice bi trebalo namakati preko noći, kako bi ujutro zobena kaša bila spremna za konzumiranje, no ako zaboravite, nije problem i da je ujutro napravite. Sturm zobene pahuljice prelije zobenim mlijekom te doda tanko narezane bademe. Zatim dodaje cimet i grožđice i ostavlja ih preko noći u hladnjaku kako bi se napravila kaša. Ujutro u smjesu dodaje jogurt na biljnoj bazi i med kako bi dodala dozu slatkoće. Ribane jabuke sastojak su koji potom dodaje i koji ovom obroku daju posebnu teksturu.

Preporučuje da prije doručka odradite tjelovježbu pa da nakon toga konzumirate ovu posebnu zobenu kašu koja će djelovati protuupalno na kožu. S obzirom na to da joj koža izgleda fantastično i brojne su se celebrity dame prepustile u njezine ruke, vjerujemo da znamo o čemu priča.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0