Stigla je nova sezona Netflixove hit serije “Black Mirror”

Serija koja je zauvijek promijenila način na koji gledamo tehnologiju i percipiramo svijet oko sebe – “Black Mirror” se vratio na male ekrane! Šesta sezona ultrapopularne serije prije nekoliko je dana stigla na streaming servis Netflix i otkrila nam nove svemire. Iako se, kad je prva sezona serije predstavljena – 2011. godine, činilo kako je riječ o potpunoj fikciji i dalekoj budućnost, činjenica je da su se od tad pojedini dijelovi scenarija i ostvarili. Utoliko je ova serija fenomen, istovremeno zanimljiva koliko i zastrašujuća, a i čak i kad mislite da ste vidjeli sve, pisac Charlie Brooker, koji stoji iza većine epizoda hit serije uvijek uspije iznenaditi.

Šesta sezona ima sveukupno pet epizoda koje su kao i prijašnje u potpunosti nepovezane i čine dio multiversea koji je serija stvorila. Kao i prijašnje sezone i ova je već sad naišla na pozitivne kritike stručnjaka, kao i oduševljene gledatelja, koje je vidljivo po ocijenama epizoda.

Prva epizoda “Joan is Awful” prati CEO tech kompanije koja jedne večeri otkrije da je globalni streaming servis, poput Netflixa, predstavio seriju koja je adaptacija njezina života, pa njezin fiktivan dan – na kraju stvarnog, mogu gledati milijuni putem svojih TV ekrana. Da stvar bude bolja, tumači je Salma Hayek, a s prikazivanjem njezina života u obliku serije, u njezinom se stvarnom životu počinje događati niz neugodnosti.

Svi koji vole pratiti true crime dokumentarce i serije znaju da, kad je neka priča posebno intrigantna, o njoj morate saznati još. Za mnoge to znači da će i nakon odgledanog dokumentarca i serije provesti još sate guglajući one upletene u priču, a sličan scenarij događa se u drugoj epizodi sezoni – “Loch Henry”. Mladi par uputi se u malen škotski gradić na snimanje dokumentarca, a zaintrigira ih priča o lokalnom serijskom ubojici te o tome žele saznati još – što njihove živote dovodi u opasnost.

Treća epizoda “Beyond the Sea” prati dvojicu astronauta u alternativnoj 1969. godini koji su već godinama na misiji u svemiru, dok je njihova stvarnost na Zemlji sasvim drugačija. U četvrtoj epizodi “Mazey Day” pratimo priču mlade starlete koju u stopu slijede paparazzi, a koja se pritom nosi s posljedicama prometne nesreće u kojoj je sudjelovala. U petoj epizodi “Demon 79” fokus je na prodavačici koja oslobađa demona od kojeg dobiva naredbu da mora izvršiti ubojstva kako bi spriječila nuklearnu katastrofu.

U epizodama se, između ostalih, pojavljuju i ranije spomenuta Salma Hayek, Aaron Paul, kao i Josh Hartnett, kojeg dugo nismo vidjeli na malim ekranima. Serija se poigrava s elementima sadašnjosti i budućnosti te je zbog toga nevjerojatna za praćenje, pa ako nemate nikakve planove za večeras, predlažemo da rezervirate noć za jedan od najvećih hitova iz Netflix radionice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Netflix

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0