Stan s pogledom na Rovinj: Kombinacija modernog uređenja i gradskih prizora glavni su aduti ovog stylish doma

Složit ćemo se svi kako je živjeti u Rovinju samo po sebi lijepo, ali imati stan s pogledom na autentične i uvijek rado viđene rovinjske prizore zbilja je posebno. Upravo s tim momentom mogu se pohvaliti vlasnici ovog suvremeno uređenog stana za čiji je projekt bila zadužena arhitektica Alberta Nikolov, pogađate, iz Rovinja. S obzirom na to da nam se stan toliko dopao morali smo je priupitati za više informacija o ovom atraktivnom projektu. 

Za početak, otkrila nam je kako je u biti riječ o stanu u staroj zgradi kojeg je trebalo rekonstruirati. Kao jednu od glavnih značajki stana, Alberta ističe postojeći raspored konstruktivnih elemenata koji se nisu mogli izmijeniti, što je ujedno bio razlog da se stan kompletno opremi stolarskom opremom po mjeri kako bi se mudro iskoristio svaki kutak prostora. Upravo su izvođači stolarske opreme Arte Interijeri bili jako bitni u cijelom procesu, koji su prema riječima arhitektice napravili sjajan posao. 

Što se tiče samog koncepta stana, arhitektica govori kako je on napravljen za jednu mladu obitelj koja je željela da on bude maksimalno funkcionalan s naglaskom da ima mnogo prostora za skladištenje. Na tom se ovdje puno radio, ali i osmislio niz zgodnih rješenja. 

“Zatečeno stanje u stanu imalo je mnoštvo manjih prostora koji su objedinjeni u jedan prostrani open space koji sada uključuje dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu s neizostavnim pogledom na stari grad”, dodaje Alberta te objašnjava kako je kuhinja dosta velika radi čega je izvedena u dva tonaliteta. Arhitektica tu spominje zatvorene elemente u boji oraha za skladištenje i otvorene elemente koji su izvedeni u pastelno sivom tonu s frontama s ukladama. 

Kako bi se ostvarila doza prozračnosti, cijelim stanom prevladavaju tako svijetle nijanse oplemenjene detaljima u drvu, dok je koloristički twist ostvaren s unošenjem zelene. Upravo su se blagovaonske stolice u toj boji pokazale kao akcentni detalj koji vam ne može promaknuti, a daje jednu dozu razigranosti. 

 

Iako je koncept uređenja bio moderan, kroz ovu interijersku priču suptilno se provlače i klasični elementi kao što su spomenute uklade na frontama, ali i zlatne ručkice na gotovim svim ormarićima u stanu. Neizostavni detalj u stanu svakako je i kamin u kojem će vlasnici svakako uživati za vrijeme hladnijih dana u godinu, a koji će na jedan poseban način njihov dom oplemeniti toplinom. 

Gledajući pak intimniji dio stana, odnosno spavaću sobu, i u njoj prevladava smirujuća kombinacija sivih i bijelih tonova. No, ovdje se arhitektica poigrala s predimenzioniranom tapetom preko cijelog zida iza uzglavlja kreveta. Upravo taj potez spavaćoj zoni osigurao je jednu suptilnu notu atraktivnosti i upečatljivog detalja koji ju je dodatno naglasio. 

Za kraj, arhitektica se vraća na spektakularni pogled iz stana na rovinjski poluotok, more, ali i otoke. Slika je to sama za sebe koja nema cijenu, a cijeli pogled pruža se iz dnevnog boravka i kuhinje, odnosno lođe. Riječ je o prostoru u stanu koji je opravdano formiran kao lounge kutak, a koji je zatvoren harmonika staklenom stijenom bez prečki koja se može otvoriti, a kako bi pogled bio neometan. Upravo taj pogled jedan je od glavnih aduta ovog životnog prostora.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Koridor27

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0