George R.R. Martin je potvrdio da završava s pisanjem knjige A Song of Ice and Fire koja je izvorni materijal za seriju Game of Thrones, odnosno Igra prijestolja.

Osma sezona jedne od najpopularnijih serija svih vremena razočarala je mnoge fanove koji su svoja visoka očekivanja opravdano stekli kroz prvih nekoliko sezona. Naime, Martin je knjigama pratio seriju do 5., odnosno 6. sezone za neke likove, a pomoć u pisanju scenarija do 4. sezone. U pisanju posljednje dvije sezone slobodu su imali David Benioff i D.B. Weiss uz njegove smjernice.

Finale serije koja je izvrsno gradila likove, odnose i priče, svelo se na nepotreban palež glavnog grada, besmisleno kraljevsko nasljeđe Jon Snowa i njegovo ubojstvo Daenerys Targaryen(navijali smo za oboje), nemaštovit kraj nekih od najzanimljivijih likova poput kraljice Cersei te novi kralj Bran, Vrana, hm?! i mnogo ostalih nedovršenih priča. Uz sve navedeno, prijetnja koja je kroz sve sezone bila jedini stvarni neprijatelj suprotstavljenih kraljevstava, White Walkers, postaju potpuno nevažan faktor koji nije niti dostojan finala već ga se pri sredini sezone jednostavno eliminira.

Nakon samog prikazivanja posljednje sezone, George R.R. Martin nije dao jasan odgovor vezan uz njegov pogled na to kako bi priča trebala završiti iako su fanovi molili za tračak nade da postoji drugačiji kraj.

U posljednjem intervjuu za njemački Welt, odlučio se izraziti svoje viđenje kraja u usporedbi sa serijom.

“Ljudi znaju kraj, ali ne znaju Kraj. Kreatori serije su me pretekli, što nisam očekivao.” – George R.R. Martin

Time je svakako jasno dao do znanja kako će se kraj knjige koju piše razlikovati od onog što smo vidjeli. Ili će bar biti bolje razrađen, što smo navikli vidjet iz Martinovog opusa.

Potvrdio je i kako neće biti Game of Thrones filma te kako on ne upravlja filmskim pravima za priču s obzirom na to da su ona u vlasništvu HBO-a.

Za sada nije poznato kada knjiga mogla ugledati svjetlost dana, no s obzirom da se pisanje privodi kraju, nadamo se uskoro!