Skandinavski stil vlada uređenjem interijera

Skandinavci su poznati po svom posebnom stilu života, uživanju u lijepim stvarima i predivnim interijerima. Pri uređenju interijera, skandinavski stil se bazira na funkcionalnosti, eleganciji, čistim linijama i kombinaciji različitih kombinacija materijala poput drva i metala.

Uz iskoristivost prostora, iznimno je bitno prirodno svjetlo ili dobra rasvjeta te kvalitetni materijali i zanimljive kombinacije boja. Donosimo vam prijedlog uređenja interijera prema trendovima koji trenutno dominiraju skandinavskim stilom.

Bakreni lusteri

Iako je bakar materijal koji se odavno koristi, pogotovo pri izradi kipova i skulptura, okrugli bakreni lusteri i lampe dio su skandinavskog trenda u uređenju interijera. Osim što ćete ovim dodatkom osvijetliti prostor, ujedno ćete postići dojam luksuza u toplom domu.

gallery-1426709908-copperglobe-stylizimo-juliehole yemek masasında bakır lamba

Drveni stolci

Drveni stolci s kožnom presvlakom djeluju rustikalno, a ujedno se odlično uklapaju u moderni skandinavski stil koji voli kombinirati drvo s metalima. Uz dodatak pletene deke ili krznenog prekrivača i najobičniji drveni stolac djeluje chic.

adirondack-lamaisondannag Scandinavian-dining-room-Wishbone-chairs-photo-Krista-Keltanen

Plava boja

Skandinavci obožavaju kombinirati razne nijanse plave, od tirkizne do indigo boje. Svjetlo plava boja odlično se uklapa uz crnu, bijelu i drvene detalje, a osvijetlit će i otvoriti prostor.

blue-myscandinavianhome

Perje

Iako na sam spomen perja pomislimo na kič, skandinavci odlično kombiniraju ovaj dodatak na jedan zanimljiv i suptilan način. U bijeloj ili crnoj boji, perje se može koristiti kao dio slike, lampe ili jednostavno kao samostalan ukras na stolu.

Hanging-lamp-with-black-feather
pask_dukning_54ff42019606ee764457acc7 scandinavian-interior-design-2-vitae-moderna

Sivi zidovi

Skandinavski dizajn obično obuhvaća crno-bijele kombinacije, no ove sezone svijetlo sivi zidovi opet postaju jedan od neizbježnih trendova. Odlično odgovaraju crnim i bijelim tonovima, nadopunjujući monokronu skalu uz notu nježnosti.

gray-bungalow5

Papirnate lanterne

Ukoliko vam je bakreni luster „težak“ za prostor koji želite urediti u skandinavskom stilu, odlična alternativa su veliki papirnati lusteri. Iako se najbolje uklapaju u tamnije prostore, preporučamo ih koristiti u kuhinjskom prostoru ili spavaćoj sobi. Po mogućnosti više lanterni poredati jednu do druge.

lanterns-nordicdesignLovely-paper-lantern-style-lights-add-to-the-living-room-ambiance

Crna i bijela

Crno-bijele pruge, grafički kalendari ili monokrona umjetnost- skandinavski stil obilježen je ovim bojama i dobrodošle su u svim varijantama. Pripazite da se ne ulovite u zamku nedostatka pravih boja, tako da ih nadomijestite šarenim detaljima.

670432f8bcb07344ede78ddf774d4ac6 Black-and-white-living-room-with-elegant-pops-of-yellow graphiccalenders-decordots monochromeart-decordotsUredite svoj dom u skandinavskom stilu, a klikom na sliku dođite do željenog predmeta:

made.com 79£
made.com 79£
regolit-sjenilo-za-visilicu__0471115_PE613096_S4
Ikea sjenilo za visilicu, 12,90 kn
Ikea, Stockholm tepih, 1099 kn
Ikea, Stockholm tepih, 1099 kn
Lesnina, 499 kn
Lesnina, 499 kn