@linda.sza

Sjećate se ovih tenisica? Polako, ali sigurno, ponovno postaju popularne!

Baš kad smo pomislili da su se svi trendovi i it komadi s početka milenija vratili u modu, trendseterice su nas podsjetile na it tenisice koje će uskoro postati jako tražene. Naime, manekenke Bella Hadid i Kaia Gerber, u proljeće su prošetale u Asics Onitsuka Tiger Mexico 66 modelu kojeg možda prepoznajete s postera filma “Kill Bill” iz 2003. na kojem ih nosi Uma Thurman. A nakon toga nastala je prava pomama za ovim tenisicama – ponovno! Model je na početku milenija bio jako popularan, i to ne samo u žutoj varijanti, već se tražio par više u svakom colorway koji je bio dostupan.

@nataliaspotts

Usually the first sentence would make me not want them but I love them sm #onitsukatiger

♬ original sound – Natalia

Premotavamo film 20 godina unaprijed i Asics Onitsuka Tiger Mexico 66 tenisice ponovno postaju popularne, otkrila ih je generacija Z na TikToku i sve ih češće viđamo na street style fotografijama te se nameću kao must have model. Tenisice su nastale 1966. godine, pod nazivom Limber Up Kawa BK, a posebno su kreirane za Olimpijske igre u Meksiku, po čemu i nose naziv.

@deborabrosa

Model retro izgleda ima usku siluetu zbog čega je bio omiljen među ženskom populacijom, a izrađen je u kombinaciji glatke i brušene kože s istaknutim crtama sa strane koje su najčešće bile u kontrastnoj nijansi. Ovo je jedan od rijetkih modela tenisica koji je bio popularan i u jarkim bojama, a ne samo crnoj ili bijeloj s crtama u boji, a zbog brojnih mogućnosti boja većina ljudi je imala i više pari.

@federica.labanca

Silueta jednako dobro izgleda i danas te je prikladna za svakodnevno nošenje, a influencerice ove tenisice kombiniraju i s hlačama na crtu i odijelima te ih ne nose samo u casual varijanti. Iako imaju sportski izgled, zbog tankog đona i uske siluete, ove tenisice nose i dozu elegancije, a zbog te kombinacije polako, ali sigurno, postaju omiljene tenisice generacije Z.

Pinterest

Ako, pak, pripadate u generacije koje su ih nosile i početkom milenija, vrijeme je da svoje Asics Onitsuka Tiger Mexico 66 modele izvadite iz ormara! Tenisice možete pronaći u brojnim colorwayjima na Zalando webshopu te Farfetch stranici.

@deborabrosa
@josefienweyns
@jordyncrobinson
@snapbyinez
@amyphamthi
@uniformdisplay
@uniformdisplay

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0