
Sjajne i slasne vijesti iz NOEL-a – omiljeni klasici po pristupačnijoj cijeni
Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom zna kako iznenaditi i oduševiti! Sezonskom izmjenom jelovnika, po kojoj je NOEL itekako prepoznat, neka su se jela pokazala kao omiljena svim gostima. Vodeći se tako njihovim pohvalama i čestim upitima kreiran je novi jelovnik koji bi mogao obilježiti jednu novu etapu poslovanja ovog fine dinning restorana s adrese Popa Dukljanina 1.
Mekano mliječno pecivo sa sjemenkama uz maslac, tartlet od graška s tartarom od bukovača, “zagorski štrukli”, patka u Negroni umaku s ciklom, ragu od biserke i slatka četvorka u desertnom slijedu tek su dio favorita koje su chef i suvlasnik Mario Mandarić te njegov tim pretvorili u novi jelovnik kojeg sada i službeno predstavljaju. Kroz 8 slijedova pod imenom “Selection Menu” svi zainteresirani moći će probati najveće uspješnice kuhinje i to po pristupačnijoj cijeni – po 125 eura po osobi.
Uz jelovnik će biti aktualne tri pratnje pića – jedna vinska u kojoj glavnu ulogu nose hrvatska vina, sommelierska s posebnom kombinacijom vina te čajna. Ovisno o dostupnosti namirnica i sezoni neki će se slijedovi mijenjati, ali i dalje u skladu s klasicima koji su osvojili goste.
Na ovaj bi način NOEL mogao postati restoran koji nije rezerviran samo za posebne prigode već pravo mjesto istraživanja i uživanja. Uz ovaj novitet kojem se vesele, kuhinji NOEL-a stigle su i sjajne vijesti s “50 Best Discovery” platforme! Upravo je ova zagrebačka gastro lokacija jedna od 50 najboljih u 2025. godini odnosno dio liste koja ljubiteljima gastronomije otkriva najbolje restorane, barove i hotele. Izrađena sa strašću, kreativnošću i umjetničkim pristupom, jela u NOEL-u pričaju posebnu priču, a novi Selection jelovnik stigao je kao najbolji pripovjedač.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR